x

Novi BAC Mono (FOTO)

Kao što je nedavno i najavio, britanski BAC (Briggs Automotive Company) na Nedjelji automobila u Montereju prikazuje novi BAC Mono modelske godine 2024.

U pitanju je sportski automobil sa jednim sjedištem, pri čemu BAC kaže da je konstruisan da pruži pravo vozačko iskustvo za volanom.

BAC tvrdi da će Mono i dalje zadržati "legendarne blistave performanse, snagu i atribute upravljanja", kao i da novi automobil dodaje "novu dimenziju" i jača "uzlaznu putanju brenda ultra luksuznog stila života".

Novi BAC Mono koristi 2,5 litarski atmosferski četvorocilindrični motor sa 311 KS i 313 Nm, uparen sa šestostepenim sekvencijalnim mjenjačem.

Svi paneli karoserije su napravljeni od ugljeničnih vlakana, što rezultira ukupnom težinom od samo 570 kg. Ovo daje automobilu odnos snage i težine od 546 KS po toni i omogućava mu da od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrza za 2,7 sekundi.

Kupci će moći da izaberu novi Mono i sa specifičnim gumama Pirelli P Zero Trofeo R razvijenim specijalno za ovaj model.

Proizvodnja novog BAC Mona je već počela i prvi primjerci će biti isporučeni nakon ovogodišnjeg događaja u Montereju, prenosi "AutoBlog".



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.