x

Na dalekom sjeveru

Novi Mercedes-Benz SL ušao je u završnu fazu zimskih testiranja

Mercedes-Benz će novu generaciju modela SL publici predstaviti sredinom godine. Do tada, nastavljaju se nemilosrdna testiranja.

Na posljednjim fotografijama testnog prototipa koje su nastale na Mercedesovom zatvorenom poligonu u Švedskoj može se vidjeti djelić atmosfere s posljednjih zimskih testiranja nove generacije modela SL koji je još uvijek temeljito kamufliran.

Teško je vjerovati da će budući vlasnici novog SL-a svoj automobil za uživanje pod otvorenim nebom izlagati ekstremnim zimskim uslovima kakvim ga ovih dana na dalekom sjeveru Evrope izlažu inžinjeri i testni vozači Mercedesa, ali je dobro znati da na nemilosrednim testiranjima njihovih prototipa nema izuzetaka.


Dani u Švedskoj rezervisani su za „fino“ kalibriranje Mercedesovog pogona preko obje osovine (4Matic) koji će se po prvi put ponuditi uz model SL i ispitivanje otpornost platnenog krova na izuzetno niskim temperaturama zraka.

U Stuttgartu kažu da će nakon sjevera Švedske testni prototipi svoje kilometre sakupljati na poznatoj njemačkoj stazi Nürburgring Nordschleife.


Prema ranijim najavama najslabiji SL pokretat će dvolitarski četverocilindarski motor sa oko 400 KS. Verziju SL63 iza koje će stajati AMG trebao bi pokretati poznati 4-litarski biturbo V8 motor, a vrh ponude rezervisan je za „plug-in“ hibridnu kombinaciju s kojom bi „open-air“ dvosjed trebao raspolagati sa oko 800 KS.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.