x

jelena marjanović

Novi obrt u slučaju pjevačice Granda: Izvještaj mobilnog operatera mogao bi da dovede do preokreta u rasvjetljavanju zločina!

Izvještaj mobilnog operatera čiji je korisnik bio Zoran Marjanović u vrijeme ub.stva supruge Jelene, pjevačice "Granda", na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine, mogao bi da baci novo svjetlo na rasvjetljavanje zločina, pošto se u njemu navodi da Marjanović nije fizički isključio svoj telefon, kako se to navodi u zaključku sudskog vještaka.

Kako Kurir saznaje, u izvještaju koji je stigao u Viši sud u Beogradu se navodi da bi logovanje, odnosno ponovno uključivanje namjerno isključenog aparata bilo zabilježeno na mreži.

- Sudski vještak za telekomunikacije u novembru prošle godine pred sudom je izjavio da je Marjanović svjesno isključio svoj mobilni telefon u vrijeme ub.stva supruge Jelene, tvrdeći da to što ponovno uključivanje na mrežu nije registrovano ne znači da telefon nije sam fizički isključio. Međutim, izjašnjenje mobilnog operatera koje je sada stiglo u sud moglo bi da dovede do preokreta - kaže izvor Kurira upoznat sa slučajem.


Podsjetimo, sudski vještak Dragoljub Vasiljević je tada izjavio da je Zoranov telefon bio isključen 25 minuta i da on ne zna gdje se u to vrijeme optuženi Zoran Marjanović nalazio, ali da smatra da je bilo neminovno da se on i supruga sretnu između 16.57 i 17.04 sati, što je prema optužnici vrijeme ub.stva pjevačice.


- Pretpostavljam da je telefon bio isključen jer postoji praćenje i telefona ubi.ene Jelene, što znači da je sistem dobro funkcionisao. Jelenin telefon posljednji put je registrovan u 16.56, u baznoj stanici u kojoj je Zoranov registrovan u 17.04 sati. Na osnovu toga, uzimajući u obzir pozicije okrivljenog i ub.jene, kao i signale njihovih telefona u baznim stanicama, njihov susret je bio neizbježan na nasipu između 16.57 i 17.04 - rekao je ranije pred sudom vještak Vasiljević.


Odbrana Zorana Marjanovića, podsjetimo, imala je brojne primjedbe na ovakav nalaz vještaka, a na sljedećem suđenju, koje je zakazano za 8. april, pitanja i primjedbe na nalaz vještaka trebalo bi usmeno da izloži odbrana, kao i stručni savjetnik koji je angažovan.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.