x

OBAVIJEŠTENA I POLICIJA: Dijete od 2,5 godine u vrtiću u Vogošći zlostavljano od strane tete?

Stranica CRNA Hronika BiH objavila je jutros dramatično svjedočenje jedne građanke.

Evo šta ona piše:

Dragi moji,

Moram da s vama podijelim nešto toliko ružno da mi je i sama pomisao o tome mučna, ali bi zaista trebala javno da kažem.

Naime, desila nam se užasna situacija sa sestrinim djetetom koje ima samo 2,5 god i ide u jedan privatni vrtiću Vogošći (Sarajevo, BiH).

Naime, dijete je prije neki dan odvedeno kući iz vrtića sa modricama na ruci za što nam je rečeno da je od “provlačenja ruke kroz ogradu”. U toku dana je ničim izazvano reklo da ga je “teta vukla za ruke i za vrat u sobu”, na što smo svi bili šokirani, ali on je još mali i, naravno, kako vjerovati tako nešto strašno tako malom djetetu.

Nakon što je on to uporno ponavljao i plakao, otišli smo na Pedijatriju na vještačenje povreda gdje nam je izričito rečeno, potvrđeno i potpisano da je dijete povrijeđeno od strane “ruke odrasle osobe i to sve sa ukupno 5 kontuzija”.

Ne treba da vam pričam o tome kakav je to momenat, jedino da smo naravno odmah sve prijavili policiji. Ovdje se radi o nasilju nad maloljetnim djetetom od strane osobe koja radi u Privatnoj dječijoj ustanovi, što je samo po sebi previše strašno.

Međutim, sad slijedi još gore. Direktorica ustanove je nazvala – prvo se izvinjavajući za sve i tvrdeći da ne znaju koja je to od teta uradila, da bi nakon prijave policiji stravično promijenila ploču tvrdeći da se to kod njih nikad nije desilo!!!!

Ima još toliko mučnih detalja koje ne bih smjela pisati jer se radi o otvorenom procesu i zadnje što želim je da ga ugrozim i da dotični izvuku svoje poštovano dupe iz svega.


(Sarajevograd.ba)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.