x

Arsenal

Odbijeni su United, Barca i Kinezi: Zašto je Özil ostao u Arsenalu?

Potpis novog ugovora koji Nijemca za topnike veže do 2021. godine navodno nema veze s najnovijim pojačanjima londonskog kluba

Kakav prijelazni rok je ovo bio za Arsenal! Pojačanja su dovedena, a uz odlazak nekih igrača, nije se puno niti potrošilo.

Sve je počelo zamjenom s Manchester Unitedom u kojoj je na Emirates sletio Henrikh Mkhitaryan, a u suprotnom smjeru otišao nezadovoljni Alexis Sanchez.

Zatim je umjesto Girouda potpisan Aubameyang iz Borussije Dortmund, a kao šlag na tortu došla je informacija da je trogodišnji ugovor s topnicima potpisala najveća zvijezda londonskog sastava Mesut Özil.

No zašto je Nijemac ostao?

Vezni igrač imao je brojne ponude, navodno je bio na meti PSG-a, Barcelone i Uniteda, a najkontrentniji su bili Kinezi koji su za 29-godišnjaka pripremili izdašnu ponudu od 29 milijuna eura godišnje.

No, Özil je zadovoljan u engleskoj prijestolnici te budućnost misli podrediti topnicima.

Sam igrač se novim ugovorom pohvalio i na društvenim mrežama napisavši:

"Ovo je jedna od najvažnijih odluka u mojoj nogometnoj karijeri i zato sam morao dobro razmisliti i razgovarati sa svima koji su mi važni. Za dobre stvari treba vremena, a na kraju sam pustio srce da odluči".

Na odluku, prema riječima samog igrača, nisu utjecali najnoviji transferi kluba. 

Ipak, Özilu je sigurno toplije oko srca kada zna da mu društvo u napadu sastava iz sjevernog Londona čine Aubameyang, Lacazette i Mkhitaryan, a ne samo Iwobi.


Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.