x

Održana Svečana pretpremijera Rogue One u organizaciji Star Wars Hrvatska!

Održan je Star Wars party povodom pretpremijere filma Rogue One. Prije posebne projekcije filma za udrugu Star Wars Hrvatska, članovi su se kostimirali i okupili u velikom broju u predvorju kina Cineplexx. Uz muziku i fotografiranje su dočekali projekciju u 21 h, a bilo je i kolačića.

Od kostima su se mogli vidjeti Darth Vader s oficirima, Stormtrooperi, Jediji, Sithovi, nekoliko princeza Leia, a najnoviji kostimi iz udružne radionice suAT-ST koji je veličinom i pokretljivošću svima bio izvrstan i Jawa koji je odličnom izradom i upečatljivošću plijenio pažnju.

 

Zvijezda večeri je ipak bio specijalni gost – R2-D2. To je prvi R2-D2 pa i prvi droid viđen na našim prostorima. Filmska replika ovog astrodroida je sve ostavljala bez daha svojom preciznošću izrade i potpuno funkcionalnom elektronikom pa je u Star Wars glazbu šlag na torti bio prepoznatljivi zvuk beeepbeeeep, jezik malog droida.

 

Poseban je gušt bio pogledati film u dvorani punoj najvećih fanova Zvjezdanih ratova u Hrvatskoj. Više od 100 članova se udobno smjestilo u dvorani Cineplexxa i bez reklama, tek uz logo udruge i pozdravni govor predsjednika Matije Matečića uživalo u filmu. Sakupili smo dojmove nekih od njih, bez spojlera.

 

Ivan Tolić je tako nahvalio Rogue one: „Dok je Epizoda 7 bila na određeni način reciklaža Epizode 4 ovdje su, unatoč tome što je radnja smještena u poznati vremenski period, uspjeli stvoriti nešto novo. Rogue One uspijeva popuniti rupe u radnji iz Epizode 4 te dodatno razviti, definirati i produbiti neke od već poznatih likova.“

 

Slično misli i Miro Miljković: „Film govori o odricanju, požrtvovnosti te predanosti. Ujedno ovo je pravi Star Wars film, prepun različitih likova, planeta, ideologije i koji savršeno uklapa sve ove elemente kao uvertiru u originalnu trilogiju. Izazov je bio pred tvorcima filma i usprkos manjku vremena napravili su film vrijedan gledanja.“

 

„Najdraži likovi su mi Chirrut i Baze jer imaju odličnu kemiju koja doživljaj filma čine još posebnijim.“ O filmu je rekla Nikolina Borščak, komentiravši i udružni party prije filma: Najbolji dodatak našoj ekipi bio mi je R2-D2 jer je konstantno uveseljavao samom svojom pojavom, a i glasanjem i svijetlima.“

 

Nikola S. Jambrošić je izdvojio drugog lika kao najdražeg iz filma: „Darth Vader. Prejak je simbol. Njegov intenzitet nadjača sve ostale likove.“, dok je Zlatko Telalović ipak pohvalio glavnu žensku ulogu: „Rogue One je po meni je definitivno bolji od Epizode 7, a od likova mi je odlična glavna glumica, jako je dobro odigrala, definitivno dobro pogođena glavna ženska uloga.“

 

„Moram reći da mi se u sedmom dijelu više sviđaju likovi, dok mi je u Rogue one bolja radnja. Teško je reći koji mi je najbolji lik,jer su stvarno svi dobri i svaki je jedinstven na svoj način, ali vjerojatno bi to bio K2-SO. Nadam se da će ostali SW filmovi više riskirati i dati nam nešto novo kao Rogue one. Zadnjih 5 minuta je definitivno najboljih 5 minuta u povijesti filmova Zvjezdani ratovi.“ Oduševio se Petar Ramljak koji je od udružnih kostima izdvojio AT-ST kao najbolji kostim.

 

Tihomir Rašperić je pohvalio produkciju: „Ako smo sumnjali u Disney, za sad možemo reći da je Lucas napravio dobru odluku. TheForceAwakens nas je prodrmao iz dubokog zimskog sna, a Rogue One je pokazao da Disney ima ideju i moć napraviti dobar posao.“

 

S obzirom na to da je tematika filma poznata iz originalnih Zvjezdanih ratova, neki su se bojali kako će film biti dosadan ili predvidljiv cijelo vrijeme. „Poznata radnja uopće ne smeta, film je tako dobro postavljen da smo cijelo vrijeme bili napeti.“ objasnio je Matija Matečić.

 

„Jedino što je nedostajalo je Williamsova glazba. Bilo je nekoliko trenutaka kad osjećaš potrebu za Imperial Marchom, ali se on ne pojavi.“ zaključuje Ivan Tolić.

 

Možemo zaključiti da su fanovi zadovoljni i da je Sila i dalje jaka! Ako se želite pridružiti najvećoj zajednici ljubitelja Star Warsa u Hrvatskoj, učlanite se u udrugu i MTFBWY!

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.