x

Održana trka Race for the Cure u Sarajevu: Prikupljeno rekordnih 200 hiljada maraka! (Galerija)

U Sarajevu je jučer, 01. oktobra održana 16. "Trka/šetnja za ozdravljenje - Race for the Cure" za koju je ove godine registrovano 10.000 građana okupljenih u 261 tim.


Prikupljeno je rekordnih 200.000 maraka.

Uz Sarajlije su život na ulicama glavnog bosanskohercegovačkog grada slavili i gosti iz cijele BiH koji su stigli u organizaciji Think pink – Zajedno smo jedno i udruženja pacijentica oboljelih od karcinoma dojke iz više od 50 gradova i općina.


Rezultati suosjećanja koje su pokazali građani, na manifestaciji čiji je cilj osnaživanje zdravlja žena u borbi protiv karcinoma dojke, bit će paketi prve pomoći za svaku novooperisanu ženu.


Novac prikupljen od registracija u potpunosti će biti utrošen i za besplatne mamografske preglede koje organizacija Think pink obavlja u čitavoj Bosni i Hercegovini, te psihosocijalnu pomoć oboljelim ženama, edukaciju građana o ovoj bolesti, te druge aktivnosti kojima se ukazuje na važnost preventivnih pregleda.


Nakon zagrijavanja uz fitness instruktoricu Lejlu Šebić i zumbu sa Jasminom Begovićem održane su dječija trka i trka za rekreativce.


Šetnju na kojoj je učestvovalo nekoliko hiljada građana predvodilo je više od 500 žena u roza majicama, heroina koje su preživjele karcinom dojke.


U zabavnom dijelu programa nastupili su Maid Hećimović, mažoretkinje iz Mostara, Sarajevo Drum Orchestra i DJ Muki.


Organizatori su izraziili zahvalnost svim registrovanim građanima, sponzorima, medijskim partnerima i ambasadorima projekta koji su dali veliki doprinos najvećem društveno odgovornom događaju u BiH.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

ž.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.