x

pobjednica evrovizije

Oglasila se čuvena Ruslana iz Ukrajine: Evo šta je poručila!

Ukrajinska pjevačica Ruslana Lyzhychko ponovo se oglasila povodom rata u njenoj zemlji i navela da Evropska unija treba što prije reagovati.

"Svijete! Ukrajini je hitno potrebna pomoć. Ukrajina šalje SOS! Molim vas da reagujete. Zaustavite rat koji Putin vodi sam sa sobom. Apelujem na Evropsku uniju. Ukrajina mora biti hitno primljena u EU. Putin mora platiti za zločin protiv čovječnosti, za sva ubistva i terore. Svijetu ćemo dati dokaze... Također znamo da ste i vi svjedoci svega što se dešava", kazala je u snimku koji je objavila na svom Instagram profilu.


Dodala je da Ukrajini treba oružje i da stanovnici traže sredstva pomoću kojih će obnoviti uništene objekte.

"Ukoliko svjetski sistem sigurnosti funkcioniše, vrijeme je da se to i dokaže. Ako međunarodne institucije imaju utjecaj, molimo ih da zaustave rat. Poduzmite nešto! Nemojte čekati! Zaustavite Putinov rat protiv civilizacije", zaključila je.


Podsjećamo, predsjednik Volodimir Zelenski je danas potpisao zahtjev za ulazak Ukrajine u Evropsku uniju. Prethodno je ukrajinski premijer Denis Šmihal izjavio da Ukrajina podnosi zahtjev za ulazak u EU po posebnoj proceduri.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.