x

OČAJNI RODITELJI

Oka nismo sklopili kad je u Savi pronađeno tijelo: Otac Marijane Seifert iz Velikog brata o potrazi za kćerkom!

Prije dva dana je u koritu rijeke Save u Rugvici pronađeno tijelo nepoznate osobe. Zagrebačka policija izvijestila je u ponedjeljak kako je tijelo pronađeno u nedelju u 10 sati, te je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, gdje će se utvrđivati identitet i okolnosti smrti.

Društvenim mrežama proširila se sumnja da bi moglo da se radi o nestaloj Marijani Seifert, pobjednici regionalnog "Velikog brata", za kojom se bezuspješno traga već šest mjeseci. Njen otac Ivo Kovačević je rekao, pak, da se ne radi o njegovoj kćerki.


- Kad smo čuli da je u Savi pronađeno tijelo nepoznate osobe, supruga i ja samo smo se blijedo pogledali i pretrnuli. Cijela ta noć za nas je bila nezvjesna, nismo oka sklopili. Spremali smo se da idemo u Zagreb na identifikaciju tijela, međutim u ponedjeljak su nas nazvali iz policije i kazali da to nije naša Marijana. Riječ je o starijoj ženskoj osobi - rekao je gospodin Kovačević.


- Žao nam je bilo čije smrti. Ovo nam je dalo kakvu-takvu nadu, ne mogu vam ni opisati kako se osjećamo proteklih šest mjeseci. Svaki nam je dan borba i svoje smo živote posvetili traganju za istinom. Želimo da se sazna šta se tačno dogodilo našoj kćerki i siguran sam da ćemo to saznati. Puno je raznih teorija i kontradiktornosti od te kobne noći kad je Marijana nestala. Ne želim još s time da izlazim u javnost, ali kad bude trenutak spreman sam da iznesem sve informacije kojima moja porodica i ja u ovom trenutku raspolažemo. One bi vas mogle šokirati, ali još nije vrijeme da o tome govorim, ne mogu dok ne prikupimo sve dokaze - govori Ivo.


- Budite sigurni da moja supruga i ja nećemo dozvoliti da se Marijanin slučaj zaboravi i tragaćemo za istinom dokle god smo živi. Nadam se da će nam zdravlje to dopustiti, jer smo oboje na izmaku snaga, a ovo sve nam je nepovratno uništilo živote. Apelujem još jednom da ne zaboravite na moju kćerku i da pišete o njenom nestanku, a nadležne službe bih zamolio da ne češljaju samo područje rijeke Save, nego da svoju potragu prebace i na kopno - istakao je on.


- Nažalost, mislim da to uzalud govorim, jer je potraga odavno prekinuta, za njih je to riješen slučaj! Žalosno je da za mene, 30-postotnog hrvatskog ratnog invalida, nadležne institucije nemaju sluha. Evo, ovim putem najavljujem da ću uskoro doći da štrajkujem i kampujem dan i noć ispred policijske stanice na zagrebačkim Krugama koja se bavi slučajem Marijane. Ponijeću sa sobom vreću za spavanje i biću tamo sve dok mi se ne kaže prava istina - zaključuje očajni otac.

.

..

.

.

Izvor: Kurir/Slobodna Dalmacija

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.