x

Zenica

Organizovanje manifestacije „Dječija nedjelja“ u Zenici! (Foto)

Udruženje građana „Naš most“ Zenica na Trgu Alije Izetbegovića održao je manifestaciju obilježavanja „Dječije nedjelje“.

„Dječija nedjelja“ se u svijetu obilježava u prvoj sedmici oktobra, i ima za cilj skretanje pažnje javnosti na djecu, na dijete kao nosioca prava, na potrebe djece u porodici, društvu i lokalnoj zajednici i na njihovo pravo da odrastaju u što boljim uvjetima. U Zenici će biti organizirana manifestacija „Dječije nedjelje“ pod sloganom „Djeca su ukras svijeta“, i okupiti će djecu – male stvaraoce iz više općina Zeničko – Dobojskog Kantona.


Završnu manifestaciju „Dječija nedjelja“ čini nekoliko zanimljivih sadržaja i daju priliku djeci da se iskažu u likovnom i kreativnom stvaralaštvu a to su:


Izložba likovnih radova djece iz nekoliko općina Zeničko – Dobojskog Kantona, koji su nastali u proteklom periodu,


Slikanje različitim i inovativnim tehnikama, sa afirmisanim slikarima na licu mjesta, gdje će djeca imati svoja prva iskustva sa tehnikama koje do sada nisu koristili.


Najzanimljiviji dio manifestacije biti će slikanje ćilima, bosanskom ornamentikom, sa potpuno novim pristupom, gdje će ornamenti dobijati cvjetne ukrase.


Urađeni ćilim doživjeti će svoje postavljanje na zid pasaža Galerije UG „Naš most“, kao stalno podsjećanje na divno druženje, radost i kreativnost mališana.


Organizator manifestacije je UG „Naš most“ Zenica, čiju ideju umjetnički rješavaju Hilmo Kahrić Hilson i Zdena Šarić Pisker. Manifestacija se finansira iz projekta Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Zeničko – Dobojskog Kantona i UG „Naš most“, zahvaljujući i pomoći prijatelja, velikih humanitaraca Ivana i Andrije Petrovića, BZK Preporod i PERO d.o.o. Zenica.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.