x

SMRT MONARHINJE

Otkriveno ko je bio uz kraljicu Elizabetu u trenutku njene smrti u Balmoralu!

Kraljica Elizabeta umrla je jučer u 96. godini života u dvoru u Balmoralu, a u trenutku smrti uz nju su bili sin Charles i kćerka Anne.

Britanski mediji navode da su Charles, novi kralj, i njegova mlađa sestra, princeza Anne, bili uz majčin krevet kada je izdahnula. Dok su ostali članovi kraljevske porodice bili na putu za Škotsku, a stigli su nakon njene smrti.

Prinčevi William, Edward i Andrew došli su netom nakon smrti, a princ Harry došao je tek navečer, nekoliko sati nakon što je vijest o smrti objavljena i u medijima.

Charles je u Balmoral stigao u prijepodnevnim satima. Tamo je prebačen helikopterom oko 11 sati, a princeza Anne pridružila mu se budući da je već boravila u Škotskoj.

Britanski mediji naveli su kako su liječnici obavijestili porodicu da je kraljici ostalo nekoliko sati života, pa su svi članovi porodice krenuli prema Balmorlau da bi se oprostili s njom.

Iz Buckinghamske palače u 19:30 sati saopćili su javnosti kako je u popodnevnim satima umrla kraljica Elizabeta II u Balmoralu. Predhodno je u 16:30 vijest o smrti sopćena britanskoj premijerki Liz Truss.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.