x

Ovo je otac ubijene Vanje: On je zbog novca otmičarima predao svoje dijete

Na društvenim mrežama se dikeli fotografija na kojoj je navodno Aleksandar, otac monstruozno ubijene 14-godišnje Vanje Gorčevske (Đorčevske), koji je, prema saznanjima sjevernomakedonskog Ministarstva unutrašnjih poslova i tužilaštva, učestvovao u njenoj otmici, piše Večer.mk.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Fotografiju je prvi podijelio Martin Kostovski, poslanik SDSM.

TATA!" Stvorio si život, stvorio si dijete, trebalo je da je voliš najviše, DA DAŠ SVOJ ŽIVOT, da je štitiš od svega i svakoga, čuvaš, hraniš, braniš, bodriš. Da joj budeš vjetar u jedra! TATA, tvoj glas će zvoniti dok si živ i kajaćeš se što nisi dao život! KAKVIM SRCEM, DUŠOM I MOZGOM je stavio pohlepu ispred života svog djeteta?! Kako ćeš nekom drugom da objasniš da si otac?! TI NISI OTAC, TI SI RĐA MONSTRUOZNA“, napisao je Kostovski.

Prema onome što je saopštio ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski, otmičare je ranije uveče otac obavijestio da će Vanja sama ići u školu i kada će izaći iz stana.


Kako je rekao Spasovski, Vanja Gorčevska je kidnapovana da bi se iznudio novac od majke, a ubrzo potom je i ubijena pištoljem.

Ubica ju je usmrtio jer se plašio dokaza koje bi policija mogla da pronađe u istrazi koja je već započeta odmah nakon prijave.

U vezi sa dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, tri osobe su u pritvoru, jedna je van zemlje, a peto lice, otac maloljetnice, jeste privedeno, obavljeno je saslušanje, mjere će uzeti po nalogu Tužilaštva. Motiv je koristoljublje, pri čemu je jedno od lica, u dogovoru i sa znanjem člana porodice, organizovalo izvršenje krivičnog dela, kako bi od majke iznudilo novac, kako bi ubuduće svi umešani imali materijalne koristi - kaže Spasovski.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Blic.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.