Pamuk buhtle sa sirom i kajmakom
Koliko puta ste od nečega što je slatko pomislili da je slano ili obrnuto...
Za pripremu pamuk buhtle sa sirom i kajmakom potrebno vam je:
200 ml mlijeka
450 grama brašna
1 jaje
50 grama rastopljenog maslaca
20 grama kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
Za nadjev je potrebno:
200 grama sira
1 kašika kajmaka ili pavlake
1 bjelance
Za premazivanje:
1 žumance
Priprema
Rastopiti kvasac sa šećerom u mlakom mlijeku, dodati jaje, rastopljen maslac, brašno i so, pa zamijesiti glatko tijesto. Ostaviti pokriveno 30 minuta da naraste.
U sir dodati kajmak ili jednu kašiku pavlake i bjelance, pa izjednačiti.
Tijesto rastanjiti na pola centimetra, isjeći na kvadrate, dodati kašiku sira i saviti ivice sa svih strana.
Okrenuti loptice naopako i ređati u podmazan okrugli pleh ili modlu za kuglof.
Ostaviti 20 minuta da odmori, pa peći na 200 stepeni C oko 30-40 min.
Pokriti krpom da se ohladi.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.