x

Perez: ‘Ukoliko se to dogodi, odustajem od Formule 1’

Formula 1 je posljednjih godina ponovo postala jako popularna, posebno je to bio slučaj u posljednjoj sezoni kada su se za titulu prvaka do posljednjeg kruga borili Lewis Hamilton i Max Verstappen.

U ovoj sezoni će se voziti 23 utrke, a u sljedećim godinama bi taj broj mogao dodatno porasti što se nekim vozačima uopće ne sviđa.

Uskoro bi najbrži oktanski cirkus trebali gledati i na afričkom kontinentu, točnije u Južnoafričkoj Republici što je je najavio i generalni direktor Formule 1 Stefano Domenicali.


I dok vodeći ljudi Formule 1 gledaju kako povećati broj utrka te samim tim povećati i prihode, vozači bi s druge strane bili znatno iscrpljeniji te bi imali manje slobodnog vremena.

“Velika je potražnja. U drugu ruku, previše utrka je neprihvatljivo. Makar za mene”, kazao je Sergio Perez, jedan od najboljih vozača na gridu.


“Imamo simulatorske sesije prije svake utrke i druge događaje sa partnerima. Praktično nemamo slobodnog vremena za sebe i obitelj. Imam dvoje mlade djece i mislim da ću se prestati utrkivati ukoliko se kalendar dodatno proširi”, kazao vozač Red Bulla.

U novoj sezoni već su odvezene četiri utrke, a iduća je na programu 8. svibnja kada će se prvi put voziti ulicama Miamija.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.