x

Grupa C

Peru se propisno ispromašivao, Poulsen donio pobjedu Danskoj

Nogometna reprezentacija Danske porazila je Peru minimalnim rezultatom 1:0 u drugom meču 1. kola grupe C Svjetsko prvenstva u Rusiji.

Peru je tokom čitavih 90 minuta bio bolji protivnik od Danske, a prvu priliku na meču imali su u 13. minuti kada je Carrillov udarac odbranio golman Schmeichel. U 29. minuti Farfan je imao dobru šansu, no Danci su to u posljednji trenutak izblokirali, a u prvom poluvremenu danski igrači nisu imali gotovo nijednu izrazitu priliku.


Kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena, Christian Cueva oboren je u kaznenom prostoru Danske, sudija Gassama iz Gambije nije svirao kazneni udarac, ali je nakon dodatnih pregleda i pomoći VAR-a promijenio svoju odluku i sasvim opravdano je pokazao na bijelu tačku. 

Cueva je sam preuzeo odgovornost, ali je šutirao jako loše i njegov udarac je otišao preko gola, tako da je propala velika šansa da Peru dođe do poravnanja. Cueva je na poluvrijeme otišao sa suzama u očima, a svi saigrači pokušali su ga utješiti. 


Kao i u prvom, Peru je i drugo poluvrijeme bio bolji protivnik, često su bili ispred gola Danske, a prvu šansu u nastavku propustio je Flores kada njegov udarac odlazi pored gola. 

Nakon svih propuštenih šansi, Peru je jednostavno morao biti kažnjen, a u 59. minuti napadač Leipziga Yussuf Poulsen koristi asistenciju Eriksena i pogađa za 1:0 i veliko slavlje svojih igrača.


Očajni Peruanci nastavili su sa žestokim napadima prema golu Danske, ali jednostavno je gol Danaca bio zaključan i nijedan pokušaj nije završio iza mreže Schmeichela, a nakon primljenog pogotka propustili su još pet velikih prilika za postizanje pogotka.

Također, Danska je u finišu meča mogla postići još jedan pogodak, ali su propustili dvije velike prilike, pa je meč na kraju završen pobjedom Danske od 1:0.


U prvoj utakmici grupe C, Francuska je savladala Australiju rezultatom 2:1. 


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.