x

Pet načina da spasite previše začinjeno jelo

Jedan od najboljih načina za suzbijanje previše začinjene hrane je dodavanje mliječnih proizvoda.

Sigurno vam se desilo da ste spremili idealan ručak, ali kada ste ga probali shvatili ste da je previše začinjen. Postoje načini da riješite ovaj problem i uživate u ukusu spremljenog jela.

Mliječni proizvodi – Jedan od najboljih načina za suzbijanje previše začinjene hrane je dodavanje mliječnih proizvoda: punomasno mlijeko, pavlaka, jogurt, sir ili pavlaka.


Šećer – Šećeri pomažu u neutraliziranju toplote kao što je čili paprika. Zato pokušajte da dodate malo šećera ili meda kako biste uravnotežili ljute ukuse.

Povećajte ostale sastojke – Smanjite ljutinu dodavanjem više glavnih komponenti. To može da znači više čorbe, mesa ili povrća, u zavisnosti od toga šta pravite.


Skrob – Kako biste ublažili pikantnost obroka okrenite se neutralnim ukusima. Tjestenini, riži ili hljebu.

Dodajte malo kiseline – Kisele tečnosti poput sirćeta, limuna ili isjeckanog paradajza mogu da presjeku začinjenu hranu.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.