x

DOBRI POKAZATELJI

Pet stvari koje su zajedničke svakoj zdravoj vezi

Važno je da se svom partneru možete povjeriti


Svaka veza je drugačija, ali bez obzira na to, postoji nekoliko stvari koje možemo dodatno ispitati kako bismo se uvjerili da u vezi sa partnerom sve funkcioniše.

Zdrava veza u današnjem vremenu može značiti drugačije stvari za svakog od nas, i ta se mjerila mijenjaju konstantno, kako se osoba razvija, ali i odrasta.

Nešto što smo željeli ranije od svojih romantičnih veza, ne znači da je to nešto što želimo sada.

Između vas postoji povjerenje

Stub svake veze trebalo bi biti povjerenje između partnera koje se gradi iz dana u dan i na kojem partneri trebaju konstantno raditi. Kako biste mogli biti u potpunosti otvoreni u razgovoru na bilo koju temu potrebno je da se međusobno poštujete i prihvatate i uistinu posvetite vašoj vezi.

Kako biste izgradili povjerenje postepeno razgovarajte sa svojim partnerom o vašim izazovima ili malim pobjedama te zajedno pokušajte riješiti ili slaviti. Zajedničko rješavanje problema ili proslava uspjeha, povezuje ljude i kreira jaču vezu, te ultimativno povjerenje.

Otvorena komunikacija nije problem

Važno je da se svom partneru možete povjeriti. Bilo da trebate razgovarati o nečemu vezano za posao, vašu vezu, prijateljice ili porodice, od izuzetne je važnosti da se emocionalno možete osloniti na svog partnera.

U komunikaciji sa partnerom nastojte biti iskreni kako biste se uistinu mogli povezati na višem nivou. Uz iskrene razgovore vaš partner će vas moći bolje upoznati i povezati se sa vama, ali i odgovoriti na vaše potrebe u vezi.

Odvojite vrijeme samo za sebe

Vaša veza može biti savršena i možete koristiti svako slobodno vrijeme za viđanje sa svojim partnerom. Ali kako bi veza funkcionisala potrebno je da pored toga što ste u vezi, postojite kao zasebna osoba i imate svoj život ispunjen hobijima, aktivnostima i druženjima s vama dragim ljudima.

Posvećujte vrijeme fizičkoj povezanosti

Hemija koja postoji između dvoje ljudi kroz fizičku povezanost, jednako je važna kao dosad navedene stavke. Bez tog trenutka između vas, romantike i intimnosti izazovnije je istinski se vezati za vašeg partnera.

Zajednički rješavate konflikte

U zdravoj vezi konflikt se može dogoditi s vremena na vrijeme i može nastati radi malene ili velike stvari, izazova ili situacije. No, kako ćete vas dvoje reagirati na konflikt velik je znak kakva će vaša veza biti i koliko trebate raditi na međusobnom razumijevaju.

Kada se konflikt dogodi u vezi, važno je da ne napadate jedno drugo nego da zajednički radite na tome da se konflikt riješi. Vas dvoje protiv problema – jednačina je koja radi i koja može povoljno djelovati na vašu vezu u svakoj fazi.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.