x

Pijaca Kvadrant u Sarajevu dan nakon požara: Tužni prizori, sve je uništeno

Ekipa portala Radisoarajevo.ba obišla je u ponedjeljak, 6. novembra, sarajevsku pijacu Kvadrant u naselju Otoka, na kojoj je u nedjelju, 5. novembra, došlo do velikog požara u ulici Džemala Bjedića. 

Kako je ranije rečeno za portal Radiosarajevo.ba iz Vatrogasne brigade Sarajevo, do požara je došlo jer je navodno eksplodirala plinska boca. 

"Dobili smo dojavu da gori pijaca na Otoci te nam je dojavljeno da je eksplodirala plinska boca", rečeno je iz Vatrogasne brigade.


Više dežurnih vatrogasnih ekipa, u nedjelju je bilo na mjestu događaja. Zbog vjetra koji je otežavao situaciju, gašenje požara je potrajalo. Na kraju, zahvaljujući sarajevskim vatrogascima, požar je ugašen.

Požar je zahvatio gotovo cijelu pijacu. U okviru pijace je bilo 175 boksova i 55 registrovanih korisnika, a vatra je uništila gotovo sve.

Uspaničeni trgovci, pokušali su spasiti robu koja im je tamo bila skladištena, a već danas vidimo suze na njihovim licima. 


Gubici su veliki, a o šteti da ne govorimo.

Novih informacija sa pijace Kvadrant još nema, kazao je za portal Radiosarajevo.ba direktor KJKP Tržnice-pijace Sarajevo, Jasmin Terović u ponedjeljak, dan nakon požara.

"Trenutno se nalazim na pijaci Kvadrant. Još uvijek nemamo nikakvih novih informacija o jučerašnjem požaru. Ovdje pored mene su neutješni radnici koji su izgubili ono od čega su živjeli. Toliko vam mogu reći", kratko je komentarisao Jasmin Terović za portal Radiosarajevo.ba.


U našoj fotogaleriji pogledajte prizore sa pijace Kvadrant, koje je tokom vikenda i u ponedjeljak uslikao fotoreporter portala Radiosarajevo.ba. 


radiosarajevo.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.