x

NJEGOVA VERZIJA PRIČE

Pique: Nisam sudiji opsovao majku, nemam razloga to da lažem jer me ne mogu kazniti

Gerard Pique je crvenim kartonom kojeg je dobio na poluvremenu utakmice protiv Osasune završio bogatu igračku karijeru, a sudija Jesus Gil Manzano je u izvještaju napisao da je to uradio jer mu je štoper Barcelone psovao majku.

"Jesi li vidio kako su postigli gol iz kornera? Ti su sudija koji nas je za#ebao do sada najviše! Ovo je je#ena sramota! Po#erem ti se na tvoju je#enu majku!", riječi su koje je Pique izgovorio, stoji u Manzanovom izvještaju.

No, Pique je demantovao da je uopće vrijeđao sudiju.


Kako je istakao, sada kada je završio karijeru ne može biti suspendovan, pa nema potrebe ni da laže šta se zaista dogodilo.

"Dajem intervjue od 17. godine, sada sam konačno slobodan i ne moram davati šablonske izjave već govoriti ono što zaista mislim. Nisam s*ao ni na čiju mater, nego je došlo do toga da više ništa ne smiješ reći sudiji, odmah te isključi. Na poluvremenu sam prišao Manzanu i prigovorio sam mu jer nas je teško oštetio. Rekao sam mu da Lewandowski nije trebao dobiti prvi žuti karton, korner iz kojeg je Osasuna postigla gol nije postojao, a bio je i faul nad Marcosom Alonsom", kaže Pique i nastavlja:


"Otišao sam potom za njim u tunel i rekao mu da stalno sudi na našu štetu, a onda je pogledao u našeg predstavnika kluba Carlesa Navala, pokazao prstom na mene i rekao 'on je isključen s utakmice'. Bio sam šokiran, u engleskom Premiershipu je normalno razgovarati sa sudijom, ovdje šta god kažeš te isključe", kazao je Pique i potom pojasnio odakle je Manzano čuo psovke.

"Otišao sam u svlačionicu među zadnjima, a neko od mojih saigrača koji je već bio u njoj je rekao 'je*ote...". Manzano je sigurno to čuo i zaključio da sam to bio ja. Volio bih da sudije budu ozvučene i da oni daju intervjue nakon meča, to bi poboljšalo situaciju", rekao je Pique.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.