x

Legendarni Talijan

Pirlo otkrio imena najboljih saigrača, najtežeg protivnika, najdražu i najgoru utakmicu u karijeri

Legendarni talijanski nogometaš Andrea Pirlo će u maju odigrati oproštajnu utakmicu, a na konferenciji za medije je otkrio nekoliko zanimljivih detalja iz svoje bogate karijere

Pirlo će oproštajnu utakmicu odigrati 21. maja na San Siru, a danas je održao konferenciju za medije na kojoj je govorio o najboljim i najtežim trenucima svoje karijere.

Također otkrio je ime najboljeg saigrača, a to je fenomenalni Brazilac Ronaldinho s kojim je Pirlo dijelio svlačionicu dok je igrao za Milan.


Argentinca Lionela Messija je izdvojio kao najtežeg i najopasnijeg protivnika, a Južnokorejanca Ji-Sung Parka kao najiritantnijeg. Što se tiče trenera, istakao je da je od svakog ponešto naučio.


Pirlo je kazao da je Alessandro Nesta bio njegov najdraži saigrač, a kao nazabavnijeg i "najluđeg" je izdvojio Antonija Cassana.


Prema riječima legendarnog Talijana, svoj maksimum je tokom igračkih dana najbolje iskoristio aktuelni trener Milana Gennaro Gattuso.


Pirlo se nerado sjeća finala Lige prvaka u Istanbulu 2005. protiv Liverpoola, kada je Milan prokockao vodstvo i ostao bez trofeja, a najdraža utakmica u karijeri mu je finale Svjetskog prvenstva, koje je osvojio s Italijom 2006. godine.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.