x

Utakmice kupa

Pjaca promašivao u pobjedi Schalkea, Kovaču polufinale donio Rebić, Sevilla prvi finalist Kupa kralja

Maglica strijelac, Rebić zabio peti gol u sezoni, Brekalo bez minuta, Pochettinova 200. utakmica u pobjedi Tottenhama protiv niželigaša

Eintracht Nike Kovača plasirao se u polufinale njemačkog kupa 3:0 pobjedom protiv Mainza, a strijelac prvog pogotka bio je Ante Rebić!

Hrvatski napadač zabio je u 17. minuti kada je oduzeo loptu gostujućem vrataru pa odigrao dupli sa Wolfom i zatresao nebranjenu mrežu. Bio mu je to peti gol u sezoni, a prvi u kupu.

I za drugi gol 'zaslužna' je obrana Mainza, ovoga puta Hack je u 53. minuti postigao autogol, a manje od deset minuta kasnije Mascarell zabija i treći gol Eintrachta koji je tako s visokih 3:0 prošao u daljnju fazu natjecanja. 

Gosti su susret završili s igračem manje, u 82. minuti izravan crveni karton dobio je Latza.

Ante Rebić igrao je do 73. kada ga je u igri zamijenio Jović.

U drugoj utakmici četvrtfinala njemačkog kupa Schalke je s minimalnih 1:0 kod kuće pobijedio Wolfsburg.

Strijelac jedinog pogotka bio je Burgstaller u 10. minuti koji je vrhunskim solo prodorom i još boljom varkom prošao obranu gostiju i matirao nemoćnog Casteelsa.

Marko Pjaca dobio je mjesto u početnoj postavi te je u 15. minuti bio u izvrsnoj prilici, no s desetak metara udaljenosti pucao je pored lijeve vratnice, a sličan pokušaj imao je i dvije minute ranije kada je pucao s nešto veće udaljenosti. Izašao je u 76. minuti kao taktička zamjena.

Josip Brekalo ostao je na klupi gostiju.

U ponovljenoj utakmici šesnaestine finala FA kupa, Tottenham je nakon 1:1 u prvoj utakmici slavio protiv Newporta s 2:0.

Oba gola postignuta su u prvom poluvremenu, a kola su krenula nizbrdo za četvrtoligaša u 26. minuti kada je Butler postigao autogol. Zanimljivo, bio je to već peti autogol postignut u korist Tottenhama u ovoj sezoni, više nego i za jedan klub iz najboljih europskih liga.

Konačan rezultat postavljen je u 34. minuti kada je lijepi gol iskosa postigao Lamela, prvi nakon 16 mjeseci, i tako donio slavlje treneru Pochettinu kojem je ovo bila jubilarna 200. utakmica na klupi spursa.

Sinoć je odigrana i uzvratna polufinalna utakmica Kupa kralja u kojoj je Sevilla s 2:0 slavila protiv Leganesa, što je Montellinoj momčad bilo dovoljno za prolaz u finale obzirom da je prvi susret završio 1:1.

Sevilla je povela u 15. minuti kada iz odbijanca zabija Correa, a konačan rezultat postavljen je u 89. minuti, a riječ je o brzinskoj kontri koju je nakon duplog pasa s Ramirezom u gol pretvorio Vazquez.

Druga polufinalna utakmica igra se sutra od 21:30 između Valencije i Barcelone.

Napomenimo i kako je Anton Maglica bio strijelac u 2:0 pobjedi Apollona kod Doxe, a Marko Livaja igrao je do 65. minute u 2:1 pobjedi AEK-a protiv Olympiakosa u četvrtfinalu kupa.

Vranješ je za AEK odigrao svih 90 minuta i dobio žuti karton u 76. minuti.


Izvor: Goal.com

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.