x

na ljetovanju

Policajka koje se sumnjiči da je Nerminu otkrila gdje je Nizama odmara u Italiji?

Ured glavnog tužitelja i rukovodstvo Uprave policije MUP-a Tuzlanskog kantona održali su hitan sastanak na kojem je razmatrano postupanje institucija u vezi s prijavljenim kaznenim djelom nasilja u porodici u slučaju Nizame Hećimović koju je prije četiri dana ubio Nermin Sulejmanović i sve uživo prenosio na Instagramu.

Sulejmanović je ubio ukupno troje ljudi, troje ranio, a potom, nakon što je satima bježao od policije, izvršio samoubistvo.

Sada se utvrđuje ko je od pripadnika MUP-a TK dojavio Sulejmanoviću gdje se nalazi Nizama Hećimović, koja se skrivala kod tete, te kakvu je ulogu u cijeloj priči imala Dž.S., policijska službenica PU Gradačac.


Avaz neslužbeno doznaje da je trostruki ubica bio u vezi s policajkom, koju se sumnjiči da mu je odavala podatke iz istrage. Nju se sumnjiči i da je navodno ubici dojavila mjesto na kojem se skrivaju Nizama i njena kćerka.


Dž.S. se trenutno nalazi na ljetovanju u Italiji, a sada joj prijete suspenzija i disciplinski postupak jer je bila u vezi s kriminalnom osobom. Čeka se njeno očitovanje.

Sulejmanović je osuđivan za razna kaznena djela, između ostalog, prije 15-ak godina je osuđen za pokušaj ubistva.

"On ima više osuđivanosti za nasilničko ponašanje i ugrožavanje sigurnosti, imao je prijave za nasilje u porodici, višestruko je osuđivana osoba", rečeno je ranije iz Tužilaštva TK.

.

.

.

Izvor: Index.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.