x

PODNIJETA TUŽBA

Porodica žrtve masakra u Ribnikaru podnijela tužbu protiv roditelja ubice zahtijevaju 350.000 eura za bol i strah!

Porodica jednog ubijenog djeteta u jezivom masakru u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u centru Beograda, podnijela je tužbu za naknadu nematerijalne štete protiv roditelja dječaka ubice, saznaje Kurir! Kako izvor otkriva, tužba je jučer podnijeta parničnom odjeljenju Višeg suda u Beogradu i porodica žrtve masovnog ubistva u njoj zahtijeva iznos od oko 350.000 eura!

Jeziv zločin u kom je trinaestogodišnji učenik škole ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbjeđenja, podsjetimo, dogodio se 3. maja. - Porodica jednog djeteta koje je ubijeno toga dana, na ime naknade nematerijalne štete zbog pretrpljenog duševnog bola i patnje, kao i pretrpljenog straha, opredijelila je pomenuti iznos. Tužbu su preko punomoćnika podnijeli roditelji, kao i mlađi brat i sestra tragično nastradalog djeteta, jer su oni najbliži srodnici žrtve - objašnjava sagovornik Kurira.


Podsjetimo, porodica koja je podnijela tužbu prva je sudu dostavila prijedlog za određivanje privremene mjere da se majci dječaka ubice privremeno zabrani raspolaganje imovinom. Sud je njihov prijedlog prihvatio i majci dječaka ubice tada zabranio da proda ili stavi hipoteku na stan i garažu u Beogradu, a porodici je naloženo da u roku od 30 dana podnese tužbu, što je i učinjeno.


Sagovornik objašnjava da će sud tek odlučivati o tužbi koja je jučer podnijeta i da će tek po okončanju parničnog postupka donijeti odluku da li u potpunosti ili djelimično prihvata tužbeni zahtjev porodice, ili ga eventualno odbija.

Kako je Kurir pisao, gotovo identičan zahtjev poslije prve porodice, uputilo je još 27 članova porodica ubijenih u Ribnikaru, pa je uslijedila i nova mjera kojom je majci zabranjeno da otuđi zemljište, stanove u Beogradu, Nišu i Paraćinu kao i automobil, a dat je nalog da se blokiraju njena sredstva na računima u bankama, do visine naknade koja bude određena u tužbi.


- Pošto majka i otac dječaka nisu krivično odgovorna za krivično djelo koje je počinio njen sin, ali jesu za naknadu nematerijalne štete jer njihov sin koji je ubio desetoro ljudi ima tek 13 godina, oštećeni roditelji su preko svojih advokata odlučili da vode parnični postupak protiv njih u vidu naknade nematerijane štete, za duševni bol i smrt djeteta - kaže Kurirov izvor i objašnjava da je privremena mjera na imovinu stavljena kako bi se spriječilo da majka koja ima brojne nekretnine u svom vlasništvu, rasproda sve što ima.


On podsjeća da su roditelji dječaka ubice prije donošenja ove mjere suda obilazili notare i da se posumnjalo da će pokušati da prodaju svu imovinu.

Otac dječaka, podsjetimo, uhapšen je istog dana kada se zločin dogodio i on se i dalje nalazi u pritvoru, zbog sumnje da nije adekvatno obezbijedio oružje kojim je njegov sin počinio zločin, kao i zbog toga što je trinaestogodišnjaka vodio u streljanu i učio ga da puca iz pištolja. Postupak protiv oca vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu, a njegov sin koji je počino stravičan zločin, saslušan je u ponedjeljak kao svjedok u istrazi protiv oca.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.