x

Porsche poslije 12 godina objavio detalje o konceptu 550NE Spider

​Nakon što je Porsche prije samo nekoliko nedjelja javnosti pokazao čitav niz tajnih studija sa, još jedan primjerak sada izlazi na vidjelo - Porsche 550NE! Bio je tajna 12 godina.


Za sada se ne zna zašto nedostaje u seriji konceptnih automobila iz prethodnih godina koji su objavljeni krajem 2020. godine, Koncept 550NE iz 2008. godine nedavno je na Instagramu ugledao svjetlost dana. Odaje počast čuvenom Porscheu 550 Spider koji je vozio Džejms Din, a naručio ga je niko drugi do generalni direktor VW-a Ferdinand Pih. A kada je Pih izrazio želje, one su, naravno, implementirane u VW Grupu. A moderno "Malo kopile" namjerno nije samo kopija originala, već osim srebrne boje pokazuje svoje jedinstvene detalje.

Na prvi pogled izgleda kao Porsche Boxster. Međutim, prednji dio ima okrugle farove i nešto agresivniju suknjicu.

Pozadi se nalaze centralne izduvne cijevi, difuzor, pa čak i spojler koji se može produžiti. Mala uspravna svjetla i veliki poklopac motora sa pet dvorednih ventilacionih otvora zahtjevaju malo navikavanja. Postojali su i spoljašnji retrovizori na filigranskim kracima iznad struka, a u pogledu sa strane odmah su uočljive ručke na vratima i tri ventilaciona otvora na zadnjem blatobranu.

Čak je ugrađen i potpuno osmišljen enterijer. Ima spljošteni trokraki sportski volan, displeje u dubokim cijevima i široku centralnu konzolu sa šestostepenim manuelnim mjenjačem. A neke unutrašnje strane vrata sa omčama za povlačenje su ofarbane u istu boju kao i vozilo. Zvanično nema informacija o motoru, prenosi b92.



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.