x

Sedmi poraz u sezoni za Trail Blazerse

Portland upisao novi poraz u sezoni, Nurkić se nije proslavio protiv Phoenixa

Košarkaši Portland Trail Blazersa doživjeli su sedmi poraz u sezoni jer je od njih sinoć bila bolja ekipa Phoenix Sunsa sa 119:109.

Sunsi su pred svojim navijačima uspjeli da dođu do nove pobjede, a Portland je ponovo odigrao nešto lošiju utakmicu nakon čega su doživjeli novi poraz.

Prva dionica pripala je domaćem tim sa 27:26, a u drugoj četvrtini Phoenix je bio sjajan i uspio je napraviti dvocifrenu prednost koju su čuvali do kraja utakmice. Na poluvrijeme se otišlo kod rezultata 60:47 za Sunse.


U drugom dijelu Portland je igrao nešto bolje, ali nije uspio da se rezultatski vrati u meč. Phoenix je uspio da sačuva svoju prednost i na kraju je zasluženo slavio sa 119:109.

Domaće je do pobjede vodio Kaminsky koji je ubacio 31 poen, te je dodao još sedam skokova i tri asistencije. U ekipi Portlanda najefikasniji bio je Lillard sa 28 poena, sedam skokova i sedam asistencija.


Bh. košarkaš Jusuf Nurkić na parketu je proveo nešto više od 19 minuta, te je ubacio osam poena i uz to je dodao šest skokova i tri asistencije.

Sjajan meč odigrali su LA Lakersi i Miami Heat, a na kraju je tim iz Los Angelesa slavio sa 120:117 nakon produžetka. Denver je bez Nikole Jokića pobijedio Indianu sa 101:98, dok je Dallas poražen u gostima od Chicago Bullsa sa 117:107.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.