x

čarobni vodeni svijet

Posjetili smo Aquapark Istralandia: 2. najbolji u Evropi, 6. najbolji u svijetu! (Foto+Video)

Ekskluziva.ba portal nastavlja sa predstavljanjem najboljih Aquaparkova regiona, Evrope, ali i svijeta. Aquapark Istralandia je baš takav budući da je kao višestruko nagrađivani aquapark u 2017. godini prema ocjeni Tripadvisor-a uvršten na 2. mjesto najboljih vodenih parkova u Evropi i 6. mjesto u kategoriji najboljih vodenih parkova na svijetu. Naš obilazak ovom čarobnom mjestu je bio tokom avgusta, kada smo se i sami uvjerili u nevjerovatnu moć ovog mjesta. 

.


Aquapark Istralandia

52474, Brtonigla, Hrvatska

+385 (0)52 866 900

Aquapark Istralandia je čarobni vodeni svijet koji se prostire na površini od 81.000 m2, a nalazi se u šumovitom zaleđu Novigrada, udaljen svega 5 km od obale i smješten na samom izlazu s istarskog ipsilona (Novigrad - Nova Vas), na cesti između Novigrada i Brtonigle. Zanimljivi vodeni svijet koji sa 6.000 m2 vodene površine, preko 3 km cijevi i više od 20 atrakcija predstavlja savršen spoj užitka, opuštanja i zabave.


U Aquaparku Istralandia ćete pored atraktivnih tobogana uživati i u najvećem bazenu na valove u Evropi, a tu je i opuštajući hidromasažni bazen. Svaki se trenutak proveden u Istralandiji pretvara u pravi doživljaj, dok će dječji kutak sa bazenom, vodenim dvorcem, gusarskim brodićem i toboganima, razveseliti svako dijete.

Ovaj aquapark je osmišljen za cjelodnevni boravak, pa je tu i bogati animacijski program, sportski turniri i aktivnosti, a na raspolaganju su i brojni ugostiteljski objekti s obilnom gastronomskom ponudom.


Pored već spomenutih nagrada Aquapark Istralandia može da se pohvali i nagradom Evropske zvijezde koju dodjeljuje najpoznatiji evropski specijalizirani časopis za zabavne parkove KIRMES Park Magazine iz Njemačke, koje je ujedno i najvažnije evropsko priznanje za vrhunske performanse u zabavnoj industriji te osvojeno 5. mjesto u Evropi kao najbolji aquapark i 4. mjesto za najbolji obiteljski tobogan „Sea Hole“ na Euro Attractions Show-u (EAS 2018) u Amsterdamu.


Aquapark Istralandia posjeduje bazene i tobogane za nevjerovatne porodične zajedničke trenutke.

Hidromasažni bazen - sa samo nekoliko zamaha možete iz nižeg dijela bazena prijeći u viši dio na potpuno opuštanje na hidromasažnim klupicama. Ove dvije razine povezane su vodopadom. Tu je i najveći bazen s umjetnim valovima u ovom dijelu Evrope. Potpuno miran i opuštajući bazen u trenutku se pretvara u bazen čistog uzbuđenja i izazova kad valovi različitih oblika i veličina krenu u pohod.


Tu je i Escape Hole - uživajte u vožnji s vizualnim efektima, dok se cijeli vodeni park prikazuje pred vašim očima da bi na kraju sve završilo veličanstvenim pljuskom u bazen. Crazy Hills izaziva poseban adrenalin kod gostiju. Odaberite jednu od šest usporednih staza i spustite se istodobno s porodicom i prijateljima. Svaka strmina još jače ubrzava vašu vožnju prije nego što pljusnete u bazen.


Spustite se i krivudajte… niz Bunga Hole! Dužine 127 m, prvi tobogan na evropskom kontinentu sa audio i vizualnim efektima. Doživite uzbudljivi spust kroz zatvorenu cijev osvijetljenu šarenim svjetlima. Vrh ovoga spiralnoga vodenog tobogana također pruža nevjerovatan pogled na okolicu. Obiteljski rafting je posebno uzbuđenje za sve. Okupite nekolicinu prijatelja i članova obitelji i uskočite u okrugli gumeni čamac za četiri osobe. Zatim se spustite niz otvoreni tobogan i završite vožnju uzbudljivim uletom u bazen.


Vožnja niz Fantasy Hole! Upustite se u zabavnu vožnju u gumenom čamcu niz zatvoreni tobogan, i to u paru s prijateljem ili članom obitelji. Tijekom cijele vožnje uživajte u čarobnim svjetlima. Sky River - smjestite se u kolut na napuhavanje i uživajte u vožnji niz dugu stazu koja oponaša nabujalu rijeku. Tobogan ima vizualne efekte u početnom zatvorenom dijelu koji se otvara kako se približavate kraju vožnje.


Kada su u pitanju najmlađi, Aquapark Istralandia je vodio posebno računa o tome. Porodični bazen sa prozirnim staklom u Kids Spray Areni jedno je od omiljenih mjesta za pravljenja fotografija. Djeca slobodno mogu da istražuju izrazito zabavno vodeno igralište ili pokušaju pobjeći interaktivnim prskalicama. Tu je i Kids Jumping Pool. Tri metra dubok bazen obećava beskrajni izvor smijeha i oduševljenja za djecu svih dobi. Nezaobilazan je i veliki bazen najveće dubine 40 cm koji daje djeci svih uzrasta priliku da uživaju u vodenim efektima i istražuju brojne atrakcije – vodeni dvorac, gusarski brod, tobogan s četiri staze i igralište na vodi.


Za mališane je tu i Mini Surf - riječ je o savršenom mjestu za djecu da sama počnu istraživati tobogane, s obzirom na četiri široke staze i blagi nagib. Vožnja završava uletom u dječji bazen. Pirate Castle je mjesto gdje djeca mogu da istražuju gusarski brod i tobogan-hobotnicu. Gledajte ih kako vrište od uzbuđenja kad ih poprska vodeni top i zapljusne ogromna kanta vode. Tu je i Sea Hole - mjesto za uzbudljivu vožnju niz zatvoren tobogan uz očaravajući zvuk i vizuelne efekte koji podsjećaju na morsko dno.


A za ljubitelje adrenalina Aquapark Istralandia obiluje različitim toboganima. Space Combo je najduži tobogan u Istralandiji – prava svemirska pustolovina prepuna vizualnih efekata. Vožnjom u gumenim čamcima proći ćete kroz otvorene i zatvorene dijelove, kao i kroz svemirske brodove. Black Kamikazu - uskočite u gumeni čamac i osjetite otkucaje srca dok ponirete kroz zatvoreni vodeni tobogan u jednoj od najuzbudljivijih vožnja u Istralandiji.


Flying Boats - uskočite u gumeni čamac s prijateljem ili članom obitelji i uživajte u zaista brzom spustu. U kratkoj, ali uzbudljivoj vožnji osjećat ćete se kao da letite prije nego što se nježno zaustavite. Spust niz Free Fall - prije adrenalinskog spusta uživajte u veličanstvenom pogledu. Istralandia se ponosi najvišim toboganom u Hrvatskoj visine 27 metara. Avantura niz Space Rocket - ostat ćete bez daha kad pojurite kroz najbržu atrakciju u vodenom parku Istralandia. Zatvoren tobogan garantuje vrhunsku adrenalinsku poslasticu. Pripremi se, ciljaj, pali… izleti iz Top Guna! Kratka vožnja pruža osjećaj kao da ste ispaljeni iz topa prije nego pljusnete u bazen. Zahvaljujući dvjema zatvorenim stazama, ovo iskustvo možete podijeliti s prijateljem ili članom obitelji.


Aquapark Istralandia pruža osvježavajuću pustolovinu, a sebi i svojim najmilijim bez sumnje ćete pružiti nezaboravnu avanturu. Uzbuđenje i zabava zagarantirani su u ovom vodenom svijetu u blizini Novigrada na 23 različita tobogana sa preko 2 km cijevi, od visokih i strmih za hrabrije, preko tobogana s gumenjacima. Naša ekipa se uvjerila u avanture bez granica, učinite to i Vi. 

Više o ovom vodenom parku možete pogledati na oficijalnoj stranici: 
https://www.istralandia.hr

Facebook: 
https://www.facebook.com/Istralandia

Instagram:
https://www.instagram.com/istralandia/

Kontakt: +385 (0)52 866 900


.

.

.

.


Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.