x

Preminuo imam koji je danas upucan ispred džamije u New Yerseyju

Hassan Sharif, imam koji je upucan danas ispred džamije u New Jerseyju preminuo je, prenosi CNN.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Imam je preminuo oko 14:20 sati po lokalnom vremenu.

NAJČITANIJA VIJEST:

NAKON SRČANOG UDARA, OPET MU ZDRAVLJE NARUŠENO: Otkazani nastupi Asima Bajrića

Sharif je radio kao službenik za sigurnost transporta (TSO) na međunarodnom aerodromu Newark Liberty od 2006. godine, navodi se u saopštenju Uprave za sigurnost transporta.

Pucnjava se dogodila ispred džamije Masjid Muhammad-Newark oko 6 sati ujutro. Imam džamije prebačen je u lokalnu bolnicu u kritičnom stanju, saopštila je policija ranije.


"U ovom trenutku nemamo nikakve informacije o počiniocima ili motivima koji stoje iza ovog incidenta, ali znam da će organi za provođenje zakona dati ažurirane informacije po potrebi. U vrijeme kada je muslimanska zajednica zabrinuta zbog porasta incidenata i zločina s pristrasnošću, želim da uvjerim muslimansku zajednicu i ljude svih vjera da ćemo učiniti sve što je u našoj moći da svi stanovnici budu sigurni, posebno u našoj blizini ili u blizini. bogomolje", rekao je guverner Phil Murphy u ranijem saopštenju.


"Duboko smo tužni što saznajemo za njegovu smrt i izražavamo saučešće njegovoj porodici, prijateljima i saradnicima", rečeno je.

Iako je motiv pucnjave i dalje nejasan, dolazi usred sve većeg broja izvještaja o prijetnjama, nasilju i govoru mržnje protiv muslimanskih i jevrejskih Amerikanaca od početka rata između Izraela i Hamasa u oktobru.


"U vrijeme kada su incidenti s pristrasnošću protiv pripadnika muslimanske zajednice u porastu, znamo da će ovaj čin oružanog nasilja povećati strahove i zabrinutost u našoj državi", rekao je državni tužilac Matthew Platkin u saopćenju.


Dodao je da je istraga u toku, ali u ovom trenutku nema nikakvih informacija koje bi sugerisale da je zločin motivisan pristrasnošću.


Ogranak Vijeća za američko-islamske odnose u New Jerseyu pozvao je sve koji imaju informaciju o pucnjavi da kontaktiraju policiju.

NAJČITANIJA VIJEST:

Herojski čin: Muškarac spasio 3-godišnju djevojčicu i njenu majku iz vozila koje tone

"Kao i uvijek, i bez obzira na ovaj konkretan incident, savjetujemo svim džamijama da drže svoja vrata otvorena, ali da budu oprezni, posebno s obzirom na nedavni porast antimuslimanske netrpeljivosti”, poručili su iz grupe.

Ostale fotografije pogledajte klikom OVDJE.

Klix.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.