x

Prijatelji se opraštaju od djevojke (29) koju je odnijela korona! Natalijin stih bio je: "Smij se smrti"!

Pandemija koronavirusa pokosila je mlad život i donijela neizmjernu tugu u živote svih onih koji su poznavali Obrenovčanku Nataliju Lazić (29). Djevojka anđeoskog glasa preminula je u nedjelju u Zemunskoj bolnici nakon što je opaki virus KOVID-19 pogoršao njeno inače teško stanje izazvano leukemijom.

"Smij se smrti i umri od smijeha", stihovi su čuvenog francuskog pjesnika Žaka Prevera, uz koje se prijatelji i rodbina opraštaju od Natalije, profesorke francuskog jezika. Obožavala je Prevera i svoju struku, uz to, bila je i talentovana pjevačica i glumica zaljubljena u umjetnost.

- Natalija je uvijek bila nasmijana, sa neodoljivom harizmom i spremna da pomogne. Ljude je osvajala osmijehom i ne znam nikoga ko se s njom sporečkao, a kamoli posvađao. Ovo je veliki gubitak za sve nas, a najviše za njene roditelje, brata i sestru - rekao je za naš list sa ogromnom tugom u glasu jedan od njenih kolega iz obrenovačkog Centra za očuvanje tradicije i kulture.


Kao vokalni solista pjevačke grupe Đurđe, posljednji nastup imala je 6. marta 2020. na svečanoj akademiji povodom jubilarnih 50 godina rada i postojanja TE "Nikola Tesla" u Obrenovcu. Kao da je slutila sopstvenu sudbinu, izabrala je da izvede tradicionalnu narodnu romansu "Karanfil se na put sprema".

- Sjećam se da smo pokušali da je nagovorimo da odustane od ove pjesme, čiji tužni stihovi pogađaju pravo u srce, ali je ona insistirala da je ipak otpjeva. Kada je zapjevala, svi u publici su zaplakali, a potom je uslijedio buran aplauz, kojim je ispraćena sa scene - ispričao je njen prijatelj i kolega.

Desetak dana kasnije ljekari su ustanovi da Nataliji boluje od leukemije, pa je smještena na Institutu za onkologiju u Beogradu, gdje je 19. marta započela sa hemoterapijom. Nažalost, citostatici su joj oslabili organizam i imunosistem, pa je lako podlegla zarazi KOVID-19. Stavljena je na respirator, ali joj spasa nije bilo.


Za Srpski telegraf o Nataliji je govorila njena prijateljica:

- Bila je vrijedna i posvećena muzici, ljudi su je voljeli i gdje god smo putovali ili gostovali sa nekom predstavom, nju su uvijek primjećivali iako se stidljivo držala po strani. Plijenila je najljepšim ljudskim osobinama i osmijehom, koji ćemo zauvijek pamtiti. Bila je izuzetno emotivna i tu stranu najljepše je izražavala kroz pjesme. Nepravedno je da takav anđeo više ne bude sa nama.

Natalija je, inače, na takmičenju "Ja imam talenat" 2012. dogurala do polufinala. Na gitari je pratio prijatelj Petar Rašić, a pjevala je francuske šansone.



(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.