x

PROTEST ISPRED CZSR

Prizor iz Vršca sve rasplakao! Djevojčice grle majku i baku ub.jene djevojčice, Suzana jedva izgovara: Ljudi, dijete je platilo glavom!

Na protestu u Vršcu povodom smrti trogodišnje Petre, koju je otac udavio u kanti vode, u jednom momentu dvije djevojčice prišle su Petrinoj majci Suzani i baki i zagrlile ih, a taj prizor nikoga nije ostavio ravnodušnim.

U tom momentu nije bilo osobe koja nije plakala na protestu, koji je počeo ispred Centra za socijalni rad, a potom se nastavio šetnjom kroz centar Vršca.

Suzana B., majka ub.jene Petre smogla je snage i po prvi put odlučila da progovori.


Foto: Kurir

- Tužilac dobija informacije od policije, pa se prosljeđuje u Centar za socijalni rad. Sve informacije ću da iznesem, još ništa nisam rekla i ima da kažem šta su mi sve ispričali. Kako se ophode prema ženi koja je pretpjela nasilje - rekla je majka i dodala:


- Ljudi, kakav propust, pa dijete je platilo glavom. Sud ima zadnju odluku, ali nju donosi na osnovu obavještenja drugih institucija, ali oni su svi povezani. Želim da spasim koliko god mogu djece. Boriću se samo da smognem snage, došla sam ovdje, a juče sam završila u bolnici, da bih pružila podršku ovim ljudima.


Podsjetimo, jezivi slučaj ub.stva dogodio se 4. oktobra u Vršcu, kada je Marko B. udavio svoju kćerku, a potom se u.io u zgradi u kojoj je stanovao kao podstanar. On je tog dana uzeo slobodan dan na poslu kako bi bio sa svojim djetetom, a onda je djevojčicinoj majci Suzani, sa kojom nije živio jer ga je prijavila za nasilje u porodici, poslao poruku da će ub.ti i dijete i sebe. Nažalost, svoj naum je i ostvario.

Danas su se ispred Cemtra za socijalni rad okupili građani Vršca kako bi zatražili odgovornost nadležnih institucija. Na čelu kolone bila je uplakana Suzana, sa svojom majkom, bratom i prijateljima.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.