x

Prodat posljednji Lamborghini Aventador

Posljednji Lamborghini Aventador coupe koji još uvijek nije izašao iz postrojenja u Sant'Agata Bologneseu, već je prodat na aukciji.

Iako automobil tek treba da "stane na točkove", to nije spriječilo zainteresovane da daju ponude za Aventador LP 780-4 Ultimae. Najviša ponuda je iznosila 1.603.125 dolara, navodi Klix.ba.

Ova cijena ne uključuje samo automobil, jer je Lamborghini ušao i u svijet NFT-a. U saradnji s umjetnicima Kristom Kim i Steveom Aokijem te kompanijom INVNT GROUP, kreiran je unikatni NFT koji sadrži digitalnu verziju stvarnog automobila koji je smješten u digitalni svijet sličan Marsu.


Kim i Aoki nisu tek tako kreirali NFT za specijalni Aventador. Oni su sarađivali s Lamborghinijevim Ad Personam programom na dizajnu eksterijera i unutrašnjosti, a izabrali su minimalistički pristup kako bi bio unikatan kao i NFT.

Boja je mješavina Nethuns plave i Noctis crne, a plava boja s prednjeg dijela automobila polako prelazi u potpuno crnu boju zadnjeg dijela Aventadora.

U unutrašnjosti su crne površine sa narandžastim detaljima, ali narandžasta ima efekat sličan eksterijeru. Inspirisana je "izlaskom sunca na Marsu". Automobil je vidjela samo jedna osoba do sada, a to je njegov novi vlasnik, naravno, osim onih koji rade na njemu.


Osim automobila i NFT-a, kupac posljednjeg Aventadora dobija i različite vrste VIP tretmana od Lamborghinija. To uključuje ekskluzivni uvid u budućnost modela, ekskluzivne aktivnosti s lokalnim distributerom Lamborghinija, privatnu turneju u Lamborghinijevom muzeju, kao i susret s NFT umjetnicima.

Automobil će biti proizveden ove godine, a isporuka kupcu se očekuje u decembru.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.