x

alarmantno

Proglašeno vanredno stanje u SAD: Biden uveo posebne mjere zbog prijetnje u energetskom sektoru!

Američki predsjednik Joe Biden proglasio je vanredno stanje u zemlji zbog prijetnje u energetskom sektoru.

Postoji nekoliko faktora koji ugrožavaju sposobnost Sjedinjenih Država da obezbijede dovoljnu proizvodnju električne energije. Ovi faktori uključuju poremećaje na energetskim tržištima izazvane invazijom Rusije na Ukrajinu i ekstremne vremenske prilike pogoršane klimatskim promjenama.

Ovo se navodi u saopštenju Bijele kuće od 6. juna.


Prema dokumentu, u nekim dijelovima Sjedinjenih Država, suše u kombinaciji sa visokim temperaturama izazivaju i nestašice struje i rekordnu potražnju za njom. „Kao rezultat toga, Federalna regulatorna komisija za energetiku i Severnoamerička korporacija za pouzdanost električne energije upozorile su na kratkoročne probleme sa snabdijevanjem električnom energijom“, navodi se u saopštenju Bijele kuće.


Napominje se da SAD većinu modula za solarne elektrane uvoze iz jugoistočne Azije, ali odnedavno ne mogu da ih isporuče u dovoljnim količinama.

Kao rezultat toga, Biden je proglasio vanredno stanje u zemlji zbog prijetnje nedostatka dovoljnih kapaciteta za proizvodnju električne energije. Takođe se napominje da SAD namjeravaju da povećaju solarnu proizvodnju.

.

.

..

.

.

.

.

Kurir.rs/West Observer

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.