x

IZNENAĐUJUĆA ODLUKA

Prosinečki uskoro sjeda na selektorsku klupu, protukandidat mu bh. stručnjak

Južnokorejanac Park Hang-Seo od januara 2023. godine više neće biti selektor vijetnamske nogometne reprezentacije, a najviše šansi za njegovog nasljednika ima hrvatski stručnjak Robert Prosinečki, pišu lokalni mediji.

Osim Prosinečkog, među kandidatima je još jedan Hrvat Dragan Skočić, potom bh. stručnjak Slaven Skeledžić te Crnogorac Božidar Bandović.

Prosinečki je kao bivši hrvatski reprezentativac na Svjetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj osvojio svjetsku bronzu, a kao selektor je vodio reprezentaciju BiH od 2018. do 2019. godine.,


Skočić je bivši selektor iranske reprezentacije, dok je naš Skeledžić 2018. godine bio angažovan kao pomoćnik trenera Miroslavu Kloseu u kadetskoj ekipi Bayerna.

Crnogorac Božidar Bandović vodio je tajlandski Buriram United FC te je proglašen trenerom godine 2018. u tamošnjoj Premier ligi.


Vijetnamski nogometni savez trenutno se priprema za svoj deveti kongres 6. novembra, ali ujedno i razmatra koga izabrati za nasljednika Parka.

Njegov ugovor ističe u januaru 2023. godine pa su velike šanse da će novi selektor biti predstavljen početkom naredne godine.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.