x

BOLJI U VALENCIJI

Prvijenac Coutinha, Barca u finalu Kupa kralja

Barcelona je s 2:0 pobijedila Valenciju u uzvratu polufinala španskog Kupa kralja te se tako katalonski klub plasirao u finale potvrdivši prednost od 1:0 koju su ostvarili u prvoj utakmici na Nou Campu.

Klub s Mestalle tako nije uspio prekinuti zastrašujući niz jer je ponos Katalonije u kup natjecanju dalje prošao i u 68 od 69 slučajeva kada je vodio nakon prvog ogleda.

Gostima nije nedostajalo motiva, prolaskom dalje Barcelona je postala prva ekipa koja se u 115-godišnjoj historiji ovog natjecanja uspjela plasirati u pet uzastopnih finala.

Prvo poluvrijeme završeno je bez golova, a početku drugog u igru je ušlo Barcelonino skupocjeno pojačanje - Philippe Coutinho .

Nakon samo 4 minute provedene u igri, Brazilac je utišao Mestallu. Suarez je maestralno prošao po boku pa nabacio, a Coutinho je sjajnom reakcijom klizećim startom na drugoj stativi donio vodstvo blaugrani.

Coutinhu je ovaj pogodak prvijenac za Barcelonu kojeg je postigao šestim udarcem u četiri odigrana susreta, a zanimljivo je kako mu je asistent za njegov prvi gol u dresu Liverpoola također bio Suarez. Kakav tandem!

Osam minuta prije isteka regularnog dijela sve je bilo riješeno. Gabriel Paulista izgubio je loptu, Suarez je uposlio Rakitića koji hladnokrvnim udarcem odvodi Barcelonu u veliko finale.

Sevilla je postala prvi finalist nakon što je u uzvratu s 2:0 pobijedila Leganés te time izborila kartu za Wandu Metropolitano na kojoj će se 21. aprila odigrati veliko finale.


Izvor: Sport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.