x

Odavno ga imaju na radaru

PSG se ne šali, u Torino stiže rekordna ponuda za Pjanića

Ako je vjerovati pisanju italijanske štampe, PSG-ov interes za Miralema Pjanića nikada nije bio veći, a zna se da Parižani odavno 'mjerkaju' sjajnog bh. veznjaka.

Il Corriere della Sera piše da je najjači francuski klub na ljeto spreman poslati rekordnu ponudu za Pjanića tešku čak 80 miliona eura, što je više nego dvostruko veća cifra u odnosu na onu za koju ga je Juventus 2016. godine doveo iz Rome (32 miliona eura + bonusi).


Osim toga, našem reprezentativcu PSG namjerava ponuditi godišnju platu od osam miliona eura što je također gotovo dvostruko više nego što trenutno zarađuje u italijanskom prvaku, gdje po sezoni prima 4.5 miliona eura.

Miralem Pjanić je još uvijek daleko od odlaska iz Juventusa u kojem se izborio za status standardnog člana udarne postave i jednog od najvažnijih igrača u sistemu Massimiliana Allegrija, ali do ljeta se svašta može desiti i promijeniti.


Podsjetimo, PSG je Pjanića želio angažovati i dok je naš fudbaler nastupao za Romu, ali tada je Juventus bio konkretniji. Ipak, ovakva ponuda bi vjerovatno natjerala čelnike kluba iz Torina da ipak sjednu i dobro razmisle o njoj.

Miralem Pjanić (27) je ove sezone odigrao 35 utakmica za Juventus u svim takmičenjima uz učinak od šest golova i deset asistencija.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.