x

lažno lice

Psihološki profil Marjanovića: Evo šta kažu stručnjaci o Zoranu! Kad je čuo da je dobio 40 godina ovako je reagovao!

Zoran Marjanović, koji je prekjuče osuđen na 40 godina zatvora i sproveden u pritvor, zbog toga što je, kako je Viši sud u Beogradu utvrdio, 2. aprila 2016. na nasipu Crvenka kod Borče ubio suprugu Jelenu Marjanović (33), pjevačicu "Granda" neposredno prije, za vrijeme, ali i poslije izricanja presude, prema ocjeni psihologa, imao je lažno lice!

Stručnjaci za Kurir objašnjavaju da se osuđeni udovac ponašao atipično za osobu koja je saznala da će maltene do kraja života provesti iza rešetaka, kao i da on sve vrijeme pokušava da u javnosti kreira lažnu sliku o sebi, želeći da izazove sažaljenje i utisak da je on zapravo taj koji je oštećen.

Tako Milan Kostić, sudski vještak i forenzički psiholog, kaže da je ponašanje Marjanovića u petak, kada je donesena presuda, bilo pomalo promenljivo, ali da je uspješno vladao situacijom.


- Ovo što smo do sada vidjeli, kao i u petak, nije pravo lice Zorana Marjanovića. To ne može biti lice koje se osuđuje na 40 godina zatvora. Jednostavno, nije prirodno. On je pokušao da se izdigne iznad cjelokupne situacije - objašnjava Kostić:

- U petak smo vidjeli njegovu farsu, koju vješto ističe i odbrambeni mehanizam koji godinama koristi.


Kostić kaže i "da je Zoran poslao svima jasnu poruku da je nesalomiv, jer se dobro držao, kao i obično".

- Njegovo lice je u petak, ali i generalno od samog početka, bilo bez pretjeranih emocija i grimasa jer je to njegov vid samokontrole. On teži da sebe prikaže kao žrtvu, kao nekog paćenika, kako bi se ljudi na taj način poistovijetili i sažalili, pa zato i imamo podijeljenu javnost da li je on ubica ili ne - objašnjava psiholog.


Kurirov sagovornik je naveo i da je osuđeni više vodio računa o svom karakteru i ličnosti, a ne o tome kako će se predstaviti na sudu.

- Svojim ponašenjem je dao utisak smirene osobe, koja je nevina, kojoj je pričinjena šteta i kako ni on sam ne zna kako da se izbavi. S druge strane, to je čovjek sa apsolutnom samokontrolom - kaže on:

- Ima potrebu da se prikaže u tom pravcu i uspijeva, ali mimikom nekada želi i da pošalje poruku da on zapravo pripada nekom nebeskom svijetu. Šalje tu neku poruku da on nadvisuje, i da njegovom narcizmu nema kraja.


Sa Kostićevim mišljenjem slaže se i kriminolog i psiholog Dobrivoje Radovanović, koji je dodao da je Marjanović najvjerovatnije koristio i sedative.

- Neminovno je da je koristio lijekove za smirenje, jer niko ne bi mogao da savlada emocije prilikom ovakvog događaja. Neizbježana je bilo kakva reakcija, ali on to vjerovatno koristi tokom svih javnih nastupa kako bi odao utisak smirenosti - pojašnjava Radovanović i dodaje da je udovac od sebe napravio ovakvu osobu isključivo vježbanjem.

- Učio je kako se postaje smiren čovjek. Ima karakter osobe bez emocija - zaključio je.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.