x

ne pazi na riječnik

Putin: Rusi su sposobni razlikovati istinske patriote od kopiladi i izdajica!

Predsjednik Rusije Vladimir Putin je danas govorio o tome kakvo je njegovo viđenje ruskog društva, a nakon što je njegova država izvršila agresiju na Ukrajinu. Govoreći o tome nije birao riječi.

Poručio je da rusko društvo mora biti sposobno da se samo, kako je izjavio, čisti od kopiladi i izdajica. Zapad je optužio da želi podijeliti rusku naciju.

"Namjera Zapada je da podijeli naše društvo. Narodnu pobunu žele izazvati špekulacijama o vojnim gubicima, učincima socioekonomskih sankcija. No, bilo koji narod, a posebno ruski, je sposoban da razlikuje istinske patriote od kopiladi i izdajica - njih ćemo se riješiti", izjavio je Putin.


Smatra da će se mogućnošću društva da samo sebe popravlja osnažiti država, solidarnost i zajedništvo te spremnost da se reaguje na izazove.

Prema riječima predsjednika Rusije, ne osuđuje one koji su u vilama u Majamiju ili francuskoj rivijeri, one koji uživaju u luksuzu sve dok su mentalno uz Rusiju. Njemu su problem oni koji nisu "mentalno" uz svoju državu, prenosi Business Insider.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.