x

konačna odluka

Range Rover SV Coupe neće ići u proizvodnju

Svih 999 kupaca na kraju će ostati praznih ruku, jer je Land Rover otkazao najavljenu proizvodnju nostalgičnog trovratnog Range Rovera SV Coupe.

Bez obzira na ranije najave, superbrzi i superluksuzni podsjetnik na legendarni trovratni Range Rover iz 1970. godine, koji je u konceptnom izdanju predstavljen na prošlogodišnjem Sajmu automobila u Ženevi, ipak neće ići u proizvodnju.

Vrhunska kreacija JLR-ovog SVO odjela (Special Vehicle Operations) trebala je biti proizvedena u brojčano ograničenoj seriji, ali su u Land Roveru donijeli konačnu odluku prema kojoj SV Coupe na kraju ostaje u statusu konceptnog automobila.

Razlozi za odustajanje od egzotičnog modela SV Coupe, definitivno, ne leže u nedostatku potražnje, jer je svih 999 primjeraka već bilo rezervisano. U Land Roveru kažu da će resurse koji su bili potrebni za proizvodnju Coupea preusmjeriti na razvoj drugih modela, među koje spada i nova generacija Defendera, ali ne vole govoriti o Brexitu, padu potražnje u prošloj godini i smanjenju radnih mjesta.

Range Rover SV Coupe, čija je najavljena cijena s opcionom opremom iznosila skoro 390.000 eura, zamišljen je kao četverosjed s 5-litarskim V8 motorom koji uz asistenciju mehaničkog kompresora raspolaže s 565 konjskih snaga, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5 sekundi i 266 km/h.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.