x

LOŠE MU SE PIŠE

Rasta će morati na robiju! Advokat Gvozden Grgur: Đurić će dobiti najmanje tri godine zatvora!

Stefan Đurić Rasta najvjerovatnije će biti osuđen na minimum tri godine zatvora, jer je već novčano kažnjavan za posjedovanje d..ge, a u petak popodne je uhapšen jer je kod njega pronađen kilogram n..kotika s..nka!

Repera su policajci najprije pretresli u centru Beograda, kada su mu otkrili nekoliko kesica m..ihuane, a s njim je bio još jedan momak koji je navodno posjedovao određenu količinu k..aina. Odmah potom naložen je pretres njegovog stana na Vračaru, gdje su policajci pronašli veću količinu d..ge. Ubrzo se oglasilo Više javno tužilaštvo, koje je saopštilo da je osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati i da će oni u nedjelju biti privedeni na saslušanje u tu instituciju.


Kontaktirali smo sa advokatom dr Gvozdenom Grgurom, koji je poznati krivičar i u svojoj praksi je imao slučajeve odbrane osumnjičenih za posjedovanje n..kotika. On nam je rekao da će Rasta ovaj put teško da se izvuče bez robije.


- Koliko sam upućen u slučaj iz medija, kod Raste je pronađena veća količina supstance za koju se osnovano sumnja da je opojna d..ga s..nk. Ako je to zaista tako, radi se o neovlašćenom držanju velike količine supstanci koje su proglašene za opojne dr.ge, gdje je zaprijećena kazna zatvora od tri do 10 godina, jer ne vjerujem da je reper imao namjeru da pronađene supstance stavlja u promet, što predstavlja mnogo teže krivično djelo - kaže Grgur.


Advokatu smo predočili da je Đurić već osuđivan zbog posjedovanja m..ihuane, prema našim saznanjima, barem dva puta.

- Ako se i dokaže da pronađena supstanca, za koju se sada sumnja da je opojna dr.ga, njegova, a imajući u vidu da je Rasta ranije osuđivan za istovrsno krivično djelo, njemu se kazna ne može ublažiti pod uslovima predviđenim Krivičnim zakonikom. Odnosno, on ne može dobiti kaznu ispod tri godine zatvora. Naravno, treba naglasiti da niko nije kriv dok se pravnosnažnom odlukom suda ne dokaže suprotno - zaključio je Gvozden Grgur.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.