x

Razočarani Leclerc: ‘Volim svoju momčad, ali…’

Charles Leclerc kaže da voli svoju momčad bez obzira na razočaranje na VN Monaka gdje je izgubio pobjedu, ali smatra da su napravili previše grešaka i time izgubili puno bodova u vozačkom i konstruktorskom prvenstvu.

Ferrari je osigurao prvi startni red u Monaku, drugi puta ove sezone, a Leclerc je vodio ispred Sainza sve dok nije došlo vrijeme da se kišne gume zamijene intermediate gumama ili gumama za suho.

Red Bull je ranije reagirao pozivanjem Pereza u boks po intermediate gume, a Ferrari je htio zadržati Leclerca duže na stazi kako bi preskočili intermediate gume i izravno prešli na gume za suho.

Ali zbog brzine koju su pokazivali Perez i Verstappen na intermediate gumama Ferrari je ipak pozvao Leclerca u boks po intermediate gume nakon čega je Leclerc pao na treće mjesto iza Sainza koji još nije bio u boksu i iza Pereza.


Kako se staza ubrzano sušila Ferrari je pozvao Leclerca u istom krugu kad i Sainza, a budući da je Sainz bio ispred Leclerca mehaničari su mu prvome promijenili gume i Leclerc je pao na četvrto mjesto, izgubivši poziciju i od Verstappena.

“Nekad se greške događaju, ali danas ih je bilo previše. U tim uvjetima se oslanjamo na momčad jer kao vozač ne vidite što drugi rade s intermediate gumama ili gumama za suho”, rekao je Leclerc, a donosi MaxF1.net.

“Pitali su me želim li prijeći s kišnih guma na gume za suho i rekao sam ‘da, ali ne sad, nešto kasnije’, ali ne razumijem što nas je natjeralo da se predomislimo i uzmemo intermediate gume. Prestigli su nas ranijim ulaskom u boks, a onda sam ušao u boks iza Carlosa. Previše je pogrešaka i to si ne možemo dozvoliti”, dodao je Monegažanin.


“Teško je, kao i u prijašnjim godinama ovdje, tako da se navikavam vraćati kući razočaran, ali ne možemo to raditi, posebno sad kad smo izuzetno jaki, brzina nam je dobra i moramo koristiti prilike. Ne možemo na ovakav način gubiti toliko bodova, nismo pali s prvoga na drugo nego na četvrto mjesto jer smo nakon prve pogreške napravili još jednu.”

Zaključio je Leclerc:

“Volim svoju momčad i siguran sam da ćemo se vratiti jači, ali ovo jako boli.”


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.