x

jedno od najvećih okupljanja

Rekordna posjećenost: Bike Fest na Panonskim jezerima okupio preko 6.000 bajkera iz cijele Evrope! (Foto+Video)

Grad Tuzla je vikend iza nas definitivno potvrdio još jednom svoju posebnost zahvaljujući izuzetno uspješno organizovanim susretima zaljubljenika u motocikle, rock and roll muziku, druženje i dobru zabavu.


Naime, velika tradicionalna manifestacije “Bike Fest Pannonica 2023” u organizaciji MK “Tuzla” i JKP “Pannonica” u Tuzlu privukla je rekordan broj učesnika iz brojnih zemalja, a sve je proteklo u najboljem redu bez ikakvih incidenta.


Preko 6.000 motora je prodefilovalo ulicama Tuzle nakon čega je uslijedio muzički dio programa, a goste su zabavljali Killer Face, Van Gogh i Generacija bez kompasa. Kao i svih proteklih godina domaćini su se potrudili da uz pomoć sponzora i iz vlastitih sredstava obezbijede besplatan ulaz za bajkere i gratis obroke kao i mnogobrojne vrijedne nagrade za pobjednike u bajkerskim igrama (ljetovanje 7 dana na Jadranu) i za najudaljeniji i najbrojniji klub kao i za najstarijeg bajkera (dokaz vozačka sa A kat) i prvu bajkericu koja uđe motorom u kamp.


Posebne ovacije publike dobili su članovi moto kluba “058” iz Holandije koji su na svojim motociklima prešli oko 2.000 km kako bi uzeli učešće na moto susretima u Tuzli. Minutom šutnje i bakljadom odata je počast motociklistima koji svoje motore voze nebeskim prostranstvima. 


Gradonačelnik Tuzle Zijad Lugavić je na bini svim gostima poželio dobrodošlicu u Tuzlu uz želje da se dobro zabave i provedu te sigurni i bezbjedno vrate svojim kućama. Atmosferu do usijanja je dovela je rock grupa Van Gogh koja je nizala svoje dobro poznate hitove u kojima su uživali vidno raspoloženi gosti. 


Besprijekorna organizacija uz brojne sponzore koji su podržali ovu manifestaciju sasvim sigurno Tuzlu je svrstala u sami vrh gradova Evrope koja će biti prepoznatljiva po moto susretima, druženju i dobroj zabavi. Do narednog Bike Festa ostaje nada da će vremenske prilike biti također biti povoljne i da će moto susreti u Tuzli privući još veći broj posjetilaca. 

Kompletnu galeriju sa događaja možete pogledati na linku: 
https://ekskluziva.ba/galerija/panonsko/bikefest

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto/Video: Ekskluziva.ba
Izvor: Tuzlanski

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.