Rižoto sa povrćem za ručak
Prije posluživanja, ostavite da odstoji poklopljeno 10 do 15 minuta, da se sokovi povežu.
Sastojci: 1 crveni luk, pola crvene i pola žute paprike, 200 g graška (može biti smrznuti) 200 g kukuruza u slanoj vodi, 100 g žutih mahuna, 200 g riže (integralne), so, biber, 2 kašike sezamovog ulja.
Priprema:
1. Očistite i sitno nasjeckajte luk. Zagrijte ulje i popržite luk, pa dodajte papriku, grašak i kukuruz koji ste prethodno ocijedili. Smanjite temperaturu i dodajte mahune, pa dinstajte povrće oko 5 minuta.
2. Rižu operite i dodajte povrću pa sve zajedno dinstajte 2 do 3 minute. Prelijte mlakom vodom da prekrije sadržaj u tavici, posolite, pobiberite i dobro promiješajte.
3. Kad rižoto zakuha, smanjite temperaturu na najnižu, poklopite i kuhajte uz miješanje dok riža ne upije svu vodu.
4. Prije posluživanja, ostavite da odstoji poklopljeno 10 do 15 minuta, da se sokovi povežu.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.