x

Rolls-Royce Cullinan će biti predstavljen 10. maja

Iz Rolls-Roycea je potvrđeno kako će "najluksuzniji" crossove na svijetu biti službeno predstavljen 10-og ovog mjeseca. Podsjetimo, riječ je o modelu Cullinan kojeg u Rolls-Royceu nikako ne žele nazvati SUV-om ili crossoverom, mada je upravo o tome i riječ.

Nadalje, Britanci za sada ne otkrivaju nikakve pojedinosti o ovom vozilu, no za očekivati je da će se raditi o vozilu koje će se uvelike osloniti na model Phantom, kako vizualno, tako i s tehničke strane. Drugim riječima, Cullinan neće biti najelegantniji crossover, no svakako bi mogao biti najluksuzniji serijski model s vrlo komfornim i bogato opremljenim interijerom.


Cullinan će se temeljiti na aluminijskoj platformi koju u Rolls-Royceu nazivaju Architecture of Luxury. Ova je platforma debitirala s Phantomom te će u konačnici biti osnova svih rollsroyceovih modela. Što se motorizacije tiče ona za sada nije poznata, no očekuje se kako će se u njega ugrađivati isti 6,75-litreni bi-turbo V12 iz Phantoma koji će razvijati snagu od oko 570 KS i najveći okretni moment od 900 Nm.


Ovaj bi motor trebao biti uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem te pogonom na sva četiri točka, a više ćemo saznati uskoro.





(Autonet.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.