x

Benevento poveo, pa primio pet golova

Roma se vratila u TOP 4, Džeko strijelac

Roma je sinoć na Olimpicu savladala Benevento sa sigurnih 5:2 i sa nova tri boda se vratila na četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Iako Romin trijumf na prvu djeluje vrlo ubjedljivo, Benevento je stvorio dosta problema fudbalerima rimskog kluba. Igrao se 7. minut kada su gosti neočekivano poveli sa 1:0 golom Guilhermea, a onda je Fazio u 26. minuti zabio za 1:1 što je bio rezultat prvog poluvremena.

Igrao se 59. minut kada je Roma došla do preokreta. Under je lijepo centrirao, a Džeko preciznim udarcem glavom savladao Puggionija za vodstvo Rome od 2:1. Za našeg napadača je to bio 11. gol u ovoj sezoni Serije A.

Potom je na scenu stupio Cengiz Under, koji je u 62. minuti pogodio za 3:1, a onda u 75. vrlo lijepim golom povisio na 4:1. Samo minutu kasnije, Brignola je smanjio na 4:2 i donio tračak nade gostima da mogu izboriti senzaciju, ali je u drugoj minuti sudijske nadoknade Defrel sa bijele tačke pogodio za konačnih 5:2.

Za Romu je ovo bila 14. pobjeda u Seriji A i sada je četvrta na tabeli sa 47 bodova, jednim bodom više od gradskog rivala Lazija s kojim bi se, uz Inter, do kraja sezone mogla boriti za mjesto koje vodi u Ligu prvaka.

S druge strane, Benevento je već odavno prežaljen na posljednjem mjestu sa svega sedam osvojenih bodova.


Izvor: SportSport.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.