x

La Liga

Ronaldo i Griezmann pogodili u remiju Reala i Atletica

U 31. kolu španske lige Real Madrid i Atletico Madrid su remizirali na stadionu "Santiago Bernabeu" rezultatom 1:1.

Real je prvi zaprijetio kada je u 10. minuti stopostotnu priliku imao Ronaldo, ali Oblak bez problema brani njegov udarac. Ronaldo je ponovo pokušao i u 20. minuti, ali Slovenac na golu Atletica još jednom sjajno brani.


Nakon 2 minute igre Atletico je imao svoju prvu priliku, ali se Costa obrukao, te je Navas odbranio njegov šut.


U 28. minuti još jednom je Oblak bio u centru pažnje kada je zaustavio Varaneov udarac. Costa je imao još jedu priliku nakon pola sata igre, ali je Navas još jednom bio uspješniji.


U 42. minuti Real je imao najbolju priliku u prvom poluvremenu. Najprije je Marcelo šutirao i zatresao prečku, a u nastavku akcije Carvajalov udarac sjajno brani Oblak.


Real je poveo u 53. minuti. Bale je ubacio loptu s lijeve strane, a Ronaldo sjajno šutira iz prve i matira Oblaka za 1:0.


Samo tri minute kasnije Atletico je izjednačio. Najprije je veliku priliku propustio Saul koji je odlično šutirao, ali Navas još bolje brani. No, u nastavku akcije Vitolo izlazi sam na Navasa, a potom asistira Griezmannu koji pogađa za 1:1.


Do kraja meča obje ekipe su pokušavale stići do pobjede, no nisu u tome uspjele i madridski derbi je završen rezultatom 1:1.

Najbliži pogotku bio je Ramos koji je u 90+1. minuti šutirao iz slobodnog udarca u same rašlje, ali Oblak čudesno brani i odbija loptu u korner.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.