x

SABLASNO NEBO NAD SIRIJOM: Istočni Mediteran je zlokobno utihnuo, uskoro nas čeka PAKAO U VAZDUHU!

Gotovo da ne postoje nikakve šanse da se izbjegne sukob na sirijskom nebu, poslije razmjene oštrih optužbi i međusobnih prijetnji Sjedinjenih Država i Ruske Federacije!

Poslije najave Amerike da će napasti režim Bašara el Asada, i ruskog odgovora da će uništiti svo američko oružje u regionu, sirijsko nebo večeras je potpuno utihnulo.


Naime, na sajtu Flightradar24, koji prikazuje mapu kretanja svih civilnih aviona u svijetu, večeras se jasno vidi sablasno nebo nad Sirijom, ali stotinama kilometara od njenih granica..

Prvi američki udar očekuje se sa mora, odnosno napad krstarećim raketama i dronovima. S druge strane, Rusi su u Siriju dopremili nekoliko divizija protivraketnog sistema S-400, a procjenjuje se da za sada imaju oko 92 rakete .

Pogledajte razliku ostalog dijela Mediterana i Evrope, gdje se jasno vidi da se avionski saobraćaj obavlja redovno, ali da se sirijsko područje zaobilazi u širokom luku.


Podsjetimo, poslije najave Rusije da će oboriti svaki američki projektil koji se uputi ka Siriji, predsjednik SAD Donald Tramp, oglasio se na Tviteru i Moskvi poslao poruku u kojoj naglašava da će tih projektila itekako biti i da Ruse čekaju "nove i pametne" američke rakete.

Pentagon je, podsjetimo, povodom Trampovog tvita da će rakete stići do Sirije, saopštio da neće komentarisati potencijalne buduće vojne operacije.





(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.