x

tužno

Saša Vidić ostao sam bez prijatelja! Izlazio je samo noću, šetao kuče, izbjegavao je sve: Bolest ga slomila!

Vijest o smrti kreatora Saše Vidića, koji je bio poznat po britkom jeziku kojim nije štedio pjevačice sa domaće javne scene, šokirala je domaću javnost, ali i komšije iz novobeogradskog bloka u kojem je živio.

S obzirom da je u karijeri je sarađivao sa brojnim javnim ličnostima iz svijeta sporta, muzike, politike, glume, imao je i jako prisan odnos sa većinom, ali posljednje dane je proveo sam sa svojim psom.

Komšije tvrde da se posljedniih mjeseci života otuđio. Dane je provodio isključivo sam, a komunikaciju sa drugima je sveo na minimum.


- Nismo ga vidjeli oko dvije nedjelje. Nije bio sav svoj u prethodnom periodu, jako je izgledao loše, bolest ga je slomila. Izlazio je u noćnim satima, izbjegavao je kontakt sa svima. Uglavnom je išao samo do prodavnice, ili da prošeta svoje kuče, koje mu je bilo sve na svijetu. Svima se uljudno javljao, ali je izbjegavao dalji kontakt, a sa prijateljima ga dugo u društvu nismo vidjeli, što je nekada bio slučaj - pričaju komšije iz lokala koji se nalazi preko puta njegove zgrade gdje je najviše vremena provodio.


Iako ga mnogi pamte prema oštrim izjavama koje je upućivao pjevačicama, kako njegov komšiluk tvrdi, privatno je bio izrazito prijateljski nastrojen.

- Komšije su ga obožavale. Gromoglasan smijeh je odjekivao parkom kad god bi Sale bio u društvu. Svi su ga izrazito poštovali i voljeli. Nasmijavao je sve do suza i uvijek se ljubazno javljao svakom na ulici - priča bliska komšinica pokojnog dizajnera.


Podsjetimo, Vidić je kasno sinoć dovezen u teškom stanju i odmah priključen na respirator. Prema riječima izvora, u pitanju je bilo septično stanje, te je stoga proglašen mrtvim usljed kardiorespiratorne insuficijencije, a definitivan uzrok je zasad nepoznat.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.