x

njegovim oružjem je pobio 8 djece i čuvara

Saslušan otac dječaka koji je izvršio masakr u školi: Negirao krivicu, ovako se branio!

Vladimir K., otac Koste K. (13), koji je u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar ubio osam đaka, čuvara i ranio šestoro djece i nastavnicu historije, prilikom saslušanja u Višem tužilaštvu u Beogradu je negirao krivicu.

Kako smo saznali od izvora iz istrage Vladimir, koji je inače jedan od najboljih radiologa u Srbiji, bio je vidno potresen i jedva je pričao. On je doveden u zgradu Palate pravde oko 10 sati, ali je njegovo saslušanje kasnilo gotovo sat vremena jer je njegov branilac Irina Borojević kasnila.

- Osumnjičeni, koji se tereti za teško djelo protiv opšte sigurnosti, jer je njegov sin Kosta iz porodičnog sefa uzeo pištolje i njima poubijao đake u školi, poslije povjerljivog razgovora sa advokatom je saslušan. On je negirao krivično djelo i detaljno je iznio svoju odbranu - kaže Informerov sagovornik.


Sumnja se da je Vladimir K. u prethodnom periodu obučavao svog 13-godišenjeg sina Kostu K. da rukuje oružjem i municijom, tako što ga je vodio u streljački klub kako bi uvježbavao gađanje meta iz oružja, uprkos činjenici da dijete ima 13 godina i da takva aktivnost i obuka očigledno ne odgovaraju njegovoj životnoj dobi.

Takođe, Vladimir je, kako se sumnja, postupio suprotno Zakona o oružju i municiji jer nije obezbijedio uslove za bezbijedan smještaj i čuvanje oružja i municije tako da ono ne može doći u posjed neovlašćenih osoba, odnosno da bude zaključano i posebno odvojeno u sefovima, kasama ili sličnim ormarima koji se ne mogu lako otvoriti.


Sumnja se da je usljed ovakvog njegovog postupanja 3. maja 2023. godine njegov sin Kosta uspio da dođe u posjed pištolja marke CZ Shadow i pištolja marke Ruger MK, za koje osumnjičeni Vladimir posjeduje dozvole, a koje se nalazilo u nepravilno obezbijeđenom metalnom sefu u ormaru koji se nalazi u predsoblju stana.

Dijete je oružje i municiju ponijelo sa sobom u Osnovnu školu "Vladimir Ribnikar" u Beogradu, koju inače pohađa, gdje je ispalio veliki broj hitaca i ubio radnika obezbjeđanja i osmoro učenika, a teško ranio šestoro učenika i nastavnicu škole.


Tužilaštvo će predložiti sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi uticao na svjedoke, da ne bi ponovio krivično djelo u kratkom vremenskom periodu i zbog uznemirenja javnosti.

Podsjećamo, da Kosta nije krivično odgovoran jer prema važećim propisima nema navršenih 14 godina i on je smješten u psihijatrijsku ustanovu za djecu i omladinu.

.

.

.

Izvor: Informer

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.