x

Šaulići odlučili šta će sa Šabanovom kućom u Šapcu: Ilda presudila!

Ilda Šaulić, na čije se ime vodi kuća koju je u Šapcu napravio njen otac Šaban Šaulić, donijela je odluku o tome šta će uraditi s njom. Porodica Šaulić odlučila je da napravi spomen-kuću posvećenu Šabanu u njegovom rodnom Šapcu.  

Ova kuća je, kako je Šaban sam otkrio, novijeg je datuma jer je ona koju je najviše volio i u kojoj je odrastao srušena.

- Ilda je došla na ideju da se od nekretnine u Šabačkoj Mali, koja se sada vodi na nju, napravi spomen-kuća njenog oca. Predložila je to majci Goci, sestri Saneli i bratu Mihajlu, kojima se dopala ideja i srdačno su je podržali - priča dobro obaviješten izvor.


- Šabanova mlađa kćerka smatra da je dobra ideja da baš tu bude spomen-kuća, jer u njoj niko ne boravi. Tu je nekada živjela njena baka Ilda, a od kada je ona preminula nema više nikoga - dodao je izvor.

Porodica Šaulić je željela da omogući svim poštovaocima njegovog rada da u budućnosti posjete ovaj mali muzej i pogledaju neprocjenjivu zbirku pjevačevih uspomena.


- U Šabanovom rodnom domu biće izložene njegove ploče, diskovi, mnogobrojne nagrade, fotografije iz njegovog djetinjstva i mnogi drugi predmeti. Tu će se naći i folkerova odijela koja je nosio u posebnim prilikama, gramofon na kome je nekada slušao muziku, perika koju je nosio u jednom periodu svoje karijere, članci iz novina sa njegovim intervjuima, kao i čuvena kruna koju je dobio na jednoj romskoj svadbi - otkriva izvor.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.