Savršeno i jednostavno jelo za posni ručak
Iz Bakine kuhinje donosimo vam jelo savršeno za period posta - krompir sa koprivama.
Potrebno je:
Jedan do dva kilograma krompira
200 grama mladih kopriva
Jedna šargarepa
Jedna veza mladog crnog luka
Jedna veza mladog bijelog luka
So i biber
Dvije kašike kukuruznog brašna
Ulje
Malo aleve paprike
Priprema:
Koprive očistiti i obariti minut-dva, pa ocijediti i sitno isjeckati. Luk isjeckati, pa propržiti i dodati kolutove šargarepe, pa dodati sjeckane koprive.
Sve izmiješati. Dodati kašiku projinog brašna i malo vode. Tepsiju podmazati i istresti koprive i rasporediti. Očišćen krompir posoliti i dodati malo začina, ulja, bibera i malo aleve paprike i na kraju kašiku kukuruznog brašna. Sve izmiješati, pa poređati krompir na koprive. Peći u rerni.
(Nezavisne novine)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.