x

U KOMROVCU

Sekunda do tragedije: Pijan upao na reli stazu u Hrvatskoj i skoro se zabio u takmičara

Tragedija je izbjegnuta spretnom reakcijom slovenskog reli vozača koji je izbjegao sudar skrenuvši na travnjak pored ceste


Hrvatski Kumrovec je i ove godine bio domaćin Karher relija, ali drugi dan takmičenja obilježio je incident jednog pijanog vozača.

Naime, on je zanemario brojne oznake koje su se nalazile na cesti, pojavio se na reli stazi i umalo izazvao nesreću.

- U svega nekoliko sekundi vožnje stazom u suprotnom smjeru vozač je gotovo izazvao frontalni sudar s posadom br. 33 Glasenčnik/Pistotnik.

Tragedija je izbjegnuta spretnom reakcijom slovenskog reli vozača koji je izbjegao sudar skrenuvši na travnjak pored ceste. Odmah zatim pojavili su se zaštitari te s ceste uklonili civilno vozilo kojim je upravljala osoba koja je bila u alkoholiziranom stanju - navode hrvatski mediji.

Organizator utrke je oštro osudio neodgovorno ponašanje pojedinaca koji na bilo koji način u saobraćaju ugroze živote sportista, sudija i gledatelja.

- Također, ispričavamo se zbog ove cjelokupne situacije, neugodnosti i šoka posadi Mitja Glasenčnik i Matej Pistotnik iz AMTK Velenje. Napominjemo kako je riječ o izdvojenom incidentu i kako se takve situacije nikada ranije nisu dogodile na našem natjecanju u Kumrovcu.

Apeliramo na policiju i pravosuđe da ovakva i slična nedjela shvate kao ozbiljno ugrožavanje života sportaša, sudaca i gledatelja, a koje je nedopustivo u svakom civiliziranom društvu, te da one koji ih svojim ponašanjem uzrokuju najoštrije kazne - naveo je organizator utrke.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.